Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Παντού υπάρχει ένας μύθος


Τι κοινό έχουν οι δημοσιογράφοι Βαγγέλης Μυλωνάς και Δημήτρης Μπατσακούτσας που το τελευταίο διάστημα κάνουν πολύ παρέα ;
 Ο ένας κατάφερε να γίνει εκπρόσωπος Γραφείου Τύπου του Δήμου Χαλκιδέων και ο άλλος επιθυμεί να αναλάβει τον ίδιο ρόλο όμορου Δήμου….
Ελπίζω σ αυτή την πρόσφατη φιλία να μην μπουν σύννεφα αμφισβήτησης και απογοήτευσης… Πάντως προσωπικά έτσι όπως τους είδα να κάθονται και να πίνουν τη μπυρίτσα τους ( ήταν ΜΥΘΟΣ;) σχεδιάζοντας το μέλλον δεν ξέρω γιατί αλλά μου ήρθε στο μυαλό ένας (άλλος)μύθος του Αισώπου….



Μια φορά ήταν ένας σκορπιός που περπατούσε ασταμάτητα μέχρι που έφτασε μπροστά σε ένα μικρό ποταμάκι και αναγκάστηκε να σταματήσει γιατί δεν ήξερε να κολυμπά και δεν μπορούσε να περάσει απέναντι. Δίπλα στην όχθη όμως κάθεται ένας βάτραχος

«Ο σκορπιός θέλει να περάσει το νερό αλλά δεν γνωρίζει κολύμπι. Βλέπει τον βάτραχο, λαμπρό κολυμβητή, και του ζητά να τον πάρει στην ράχη του να περάσουν μαζί.
  Ο βάτραχος διστάζει: "άμα σε πάρω επάνω μου, μπορεί να με κεντρίσεις".  Ο σκορπιός προσβάλλεται: "μα, άμα σε κεντρίσω και πεθάνεις, θα βουλιάξουμε και οι δυο μαζί!"  Το ξανασκέφτεται ο βάτραχος, πείθεται, βάζει επάνω στην πλάτη του τον σκορπιό, μπαίνουν στο ρέμα.  Κάποια στιγμή που βρίσκονται στα μισά, ο σκορπιός τον κεντρίζει.  Και ενώ ο βάτραχος ξεψυχάει και αρχίζουν και οι δυο να βουλιάζουν, ρωτάει τον σκορπιό: "γιατί;". Και ο σκορπιός αποκρίνεται: "δεν μπορούσα  να αντισταθώ στη φύση μου..."