Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

"ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουν όλοι τη θέση τους"


Του Κοσμά Σορόπουλου

Τα έχουν χάσει τα αυγά και τα καλάθια εκεί στο Δήμο Χαλκιδέων με την λειτουργία του blog eviatop.blogspot. Οι διαχειριστές του blog οι οποίοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βασίλη Δεμερτζή είναι ο Σταμάτης Μαυρίκης και ο Βασίλης Καρατζάς, υπάλληλοι του Δήμου Χαλκιδέων και η Στέλλα Φιλίππου, δημοσιογράφος και συνεργάτιδα του βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλου (τουλάχιστον στο παρελθόν για τώρα δεν γνωρίζουμε εάν έχει επίσημη ιδιότητα), δέχθηκαν σήμερα επίθεση από τον Αλέκο Σιγανό, ο οποίος εμπλέκει και την Αντιδήμαρχο Έλενα Βάκα στο όλο παιγνίδι.





Ο κος Σιγανός, ο οποίος είχε μιλήσει στο παρελθόν για προβλήματα στο Κοιμητήριο και την ΔΕΥΑΧ, και ο οποίος, όπως υποστηρίζει δέχθηκε επίθεση από το συγκεκριμένο blog, βγήκε σήμερα στην εκπομπή του Τάκη Δημητρακόπουλου και της Κατερίνα Κανάκη στον star fm και υποστήριξε ότι οι υπεύθυνοι του eviatop.blogspot αποκαλύφθηκαν πλέον. Μάλιστα ενέπλεξε την Στέλλα Φιλίππου με την Αντιδήμαρχο Έλενα Βάκα, αφήνοντας να εννοηθεί ξεκάθαρα ότι και η κα Βάκα βρισκόταν πίσω από την ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του.







ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
Μετά απ όλα αυτά είναι προφανές ότι, οι άνθρωποι τα ονόματα των οποίων αναφέρθηκαν αρκετές φορές, καλό θα είναι να βγουν και να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Εάν είναι εκείνοι οι διαχειριστές του eviatop.blospot οφείλουν να το παραδεχθούν και να αναλάβουν την ευθύνη των γραφομένων τους. Εάν δεν είναι τότε οφείλουν επίσης να το ξεκαθαρίσουν και να ζητήσουν από εκείνους που τους ενέπλεξαν στην όλη υπόθεση, τουλάχιστον, να ανακαλέσουν. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει γίνει καμία κίνηση. Ούτε ο Σταμάτης Μαυρίκης, ούτε ο Βασίλης Καρατζάς, ούτε η κα Φιλίππου έχουν ξεκαθαρίσει την στάση τους, τουλάχιστον δημόσια με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να συζητούνται τα ονόματά τους και να γίνονται καταγγελίες σε βάρος τους. Το αξιοπερίεργο είναι ότι, και το απρόσωπο και ανυπόγραφο και χωρίς υπεύθυνο για το νόμο eviatop.blogspot δεν αναφέρει τίποτα για τα όσα καταγγέλλονται λες και δεν έχουν καταγγελθεί ποτέ ή δεν αφορούν το εν λόγω μέσο ενημέρωσης. Είναι μια τακτική η οποία μάλλον δημιουργεί περισσότερα προβλήματα παρά επιλύει.
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΒΑΚΑ
Βέβαια, η εμπλοκή της Έλενας Βάκα από τον Αλέκο Σιγανό, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις τουλάχιστον από την ίδια την Αντιδήμαρχο. Εντός της ημέρας αναμένουμε κάποια δήλωσή της σχετικά με το θέμα, η οποία σίγουρα θα παρουσιάζει ενδιαφέρον και θα βάζει τα πράγματα στην θέση της τουλάχιστον από την πλευρά της .
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ….
Είναι αρκετά δύσκολο, σε μια τοπική κοινωνία όπως αυτή της Εύβοιας να λειτουργούν κάποιοι στην ανωνυμία και να προσπαθούν να παίξουν πολιτικό ρόλο χωρίς να εμφανίζονται οι ίδιοι. Η τοπική κοινωνία είναι μικρή, και για να λειτουργήσει ένα blog κάποιοι πρέπει να βγάλουν φωτογραφίες, κάποιοι πρέπει να κάνουν επαφές, κάποιοι πρέπει να πάρουν διαφημίσεις. Και αυτούς τους “κάποιους” κάποιοι άλλοι τους βλέπουν να τους φωτογραφίζουν και στην συνέχεια βλέπουν την φωτογραφία να εμφανίζεται σε συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης. Και έτσι σταδιακά αποκαλύπτονται.
Ιδιαίτερα μάλιστα όταν, ορισμένοι, γράφουν ότι θέλουν χωρίς να χρειάζεται να δώσουν λογαριασμό και χωρίς να έχουν ποινικές ευθύνες, είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσουν την περιέργεια του κόσμου, θα έχουν επισκεψιμότητα (όπως και έχουν) και θα αρχίσει να κινείται και ο διαφημιστικός τομέας (όπως και κινείται πολύ καλά). Όμως, από μόνη της αυτή η ανάπτυξη οδηγεί στην αποκάλυψη των ιδιοκτητών .
Αυτό ακριβώς συμβαίνει και τώρα. Οι διαχειριστές του eviatop.blogspot έπεσαν οι ίδιοι στην παγίδα της επιτυχίας τους, μια επιτυχία η οποία ήρθε χωρίς οι ίδιοι να χρειαστεί να δηλώσουν το ονοματεπώνυμό τους.
Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν ο κος Μαυρίκης, ο κος Καρατζάς και η κα Φιλίππου βρίσκονται πίσω από το eviatop.blogspot. Εμείς, εκείνο που ξέρουμε είναι ότι υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος τους από πολιτικά πρόσωπα και εργαζόμενους. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι επίσης ότι, εμείς, που έχουμε στην ιδιοκτησία μας το eviatop.gr δεχόμαστε καθημερινά παράπονα από πολίτες για αναρτήσεις του eviatop.blogspot και είμαστε υποχρεωμένοι να εξηγούμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση. Γνωρίζουμε ακόμη ότι γνωστή ιδιοκτήτρια καταστήματος της Χαλκίδας, αφού πρώτα έστειλε την μακέτα της στο δικό μας e-mail: eviatopress@gmail.com (προφανώς από λάθος) στην συνέχεια τηλεφώνησε στον δικό μας αριθμό τηλεφώνου και ζήτησε τον κο Μαυρίκη προκειμένου να δει εάν η μακέτα παρελήφθη. Και αυτό το θέατρο του παραλόγου δεν μπορούμε να το παίζουμε εμείς επειδή κάποιοι αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες που προκύπτουν από την δημοσιογραφική τους ενασχόληση. Ε είναι καιρός να σταματήσει αυτή η φαρσοκωμωδία και να υπογράψουν επιτέλους οι υπεύθυνοι την δουλειά τους στο eviatop.blogspot, η οποία δουλειά τους (εκ του αποτελέσματος κρινόμενη) είναι όντως εξαιρετική!