Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Θα σου κάνω μια επερώτηση…να σου δείξω εγώ!



 Οι άμυνες της κοινωνίας απέναντι στην επίθεση της πλουτοκρατίας, περιορίζονται ακόμα περισσότερο το κατακαλόκαιρο.

Ο λαός φεύγει απογοητευμένος από τις πόλεις,καμένος από τη τσιμεντοζέστη και έρχεται μισές μέρες ή στους συγγενείς της επαρχίας για φτηνές δροσερές διακοπές.

Το πολιτικό σύστημα συνεχίζει απτόητο το έργο του,δηλαδή το ξεπούλημα όσο όσο,παρέα με τις εμπορικές εκπτώσεις και οι εθνικές...



Αυτό όμως που με κρατάει ακόμα ζωντανό πολιτικά, είναι το κοινοβουλευτικό έργο. Σωρεία καλοκαιρινών ανακοινώσεων των βουλευτών μας που επερωτούν τον ένα , τον άλλο υπουργό για θεματάκια και θεματάρες των ψηφοφόρων τους, που πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Τι γίνεται με το μαγαζάκι του ΙΚΑ πανοχωρίου,θα πληρωθούν οι ρετσινάδες κατοχωρίου, Ταξιτζήδες περαχώρας και οικολογικά λιβάδια κατοχώρας πως θα προωθηθούν;

Σε καιρό που οι βουλευτές το μόνο που φαίνεται να κάνουν εκτός από την πιστή στρατιωτική υπακοή (Ε. Βενιζέλος πρώην συνταγματολόγος και νυν οικονόμος του ΔΝΤ εν Ελλάδι),είναι να φορούν μαύρα γυαλιά και να αποφεύγουν τα γιαούρτια που περνάνε σύριζα, η υποβολή επερωτήσεων είναι ένα αξιοθαύμαστο γεγονός.

Πέρα του αποδεικτικού δουλειάς-να κάτι κάνουμε και μεις-δείχνει και μια δυναμική:έβαλα τον υπουργό στη θέση του!Οι απαντήσεις φυσικά στις επερωτήσεις είναι πιο σπάνιες, αρκετά γενικόλογες και απίθανα επανορθωτικές.

Στην πράξη οι μόνοι που ασχολούνται είναι οι παρατρεχάμενοι των βουλευτικών γραφείων , με τη συμβασιούχα γραμματέα του υπουργού και τους δυστυχισμένους ανθυπομηντιάτορες που προωθούν τα δελτία τύπου στα φτηνιάρικα μπλογκ. Ποια εφημερίδα, ποιο κεντρικό ειδήσεων θα τα φιλοξενήσει;

Ο ρόλος των βουλευτών στις κοινοβουλευτικές οργανώσεις “Το Κοπάδι” , είναι ανάλογος με τα λευκά και μαύρα όστρακα των ψηφοφοριών στην αρχαιότητα. Όσο μπορούν να αντιδράσουν οι πέτρες ανεξάρτητα, αντιδρούν κι αυτοί.

Οι επερωτήσεις χρησιμεύουν όσο ακριβώς και το χώμα που σκεπάζει η γάτα τα κακά της:Πάνω τους μπορεί να φυτρώσει ένας νέος ψηφοφόρος.

Αν κάποιος έχει αντίρρηση με όλα αυτά ας μου κάνει μια ...επερώτηση.

Καλά Θερινά τμήματα σε όλους!

Του Πάνου Β.

Limniotika.blogspot.com