Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Η δημοσιογραφία στην Εύβοια ήταν πάντα συνώνυμο της Λιγουριάς


Γράφει: Κοσμάς Σορόπουλος
---------------------------------
Συνήθως αποφεύγω να γράψω για θέματα τα οποία αφορούν δημοσιογράφους και ιδιαίτερα τοπικούς. 
Αποτελούν μια ομάδα (κλειστή δεν θα την χαρακτήριζα) η οποία θέλει να παίξει το ρόλο της στην πολιτική σκηνή και παράλληλα επιθυμεί να γλύψει κανένα κοκαλάκι από αυτά που περισσεύουν στο τραπέζι της εξουσίας....



 Προσωπικά δεν θεωρώ ότι είμαι μέλος αυτής της ομάδας, ούτε βέβαια θέλω να χαρακτηρίζω τον εαυτό μου δημοσιογράφο με την έννοια του όρου όπως την αντιλαμβάνονται κάποιοι...
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι, οι τοπικοί δημοσιογράφοι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, χρησιμοποιούνται ως Χατζηαβάτιδες της εξουσίας, προσκολώνται σε διάφορους “ισχυρούς” και παίζουν το παιγνίδι τους προκειμένου να κερδίσουν ότι πιστεύουν ότι μπορούν. Και βέβαια, οι “ισχυροί” ή οι “φιλόδοξοι” αρέσκονται να έχουν γύρω τους δημοσιογραφολιγούρια προκειμένου να κάνουν το παιγνίδι τους, να περνάνε ότι θέλουν, όπως το θέλουν και να έχουν την ψευδαίσθηση ότι παίζουν το ρόλο τους στα τοπικά πολιτικά δρώμενα.
Αυτό ίσχυε και ισχύει πάντα. Υπάρχουν “φωτεινά” παραδείγματα “δημοσιογράφων” που απολύθηκαν από την εταιρία στην οποία εργάζονταν γιατί …έκλεβαν λεφτά, στην συνέχεια έγιναν βδέλες σε διάφορους πολιτικούς “παράγοντες” και σήμερα είναι τιμητές της κοινωνίας και της πολιτικής.
Υπάρχουν “φωτεινά” παραδείγματα “δημοσιογράφων” οι οποίοι αλλάζουν απόψεις για ένα 50ευρο από την μια στιγμή στην άλλη.
Υπάρχουν άνθρωποι που ζητιανεύουν με την δημοσιογραφική πένα τους, ελπίζοντας να γίνουν δορυφόροι κάποιων ισχυρών, οι οποίοι θα τους δίνουν που και που κανένα κομματάκι ψωμί.
Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση στην Εύβοια. Επαρχιώτικη νοοτροπία, κουτοπονηριά από αυτούς που επέλεξαν να ασχοληθούν με την “δημοσιογραφία” επειδή δεν κατάφεραν να μπουν στο δημόσιο, παραγοντισμός επαρχιώτικος και εκφυλισμός από μέρους αρκετών πολιτικών προσώπων που τους υποθάλπτουν .
Αυτά για σήμερα. Αύριο ίσως πούμε πολλά περισσότερα.



Σημείωση από το Ζορό: Όχι μόνο στην Εύβοια Κοσμά… Πανελλαδικά..Λίγο τα οικονομικά μεγέθη αλλάζουν…κατά τα λοιπά το δημοσιογραφικό κατεστημένο της χώρας στην πλειοψηφία του (υπάρχουν και οι ελάχιστες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα) διαγωνίζεται για το ποίος έχει τη μεγαλύτερη γλώσσα, παράγει περισσότερο σάλιο, και  κάνει καλύτερες κωλοτούμπες…Το επιπλέον δυσάρεστο είναι ότι παλαιότερα τουλάχιστον ήταν μορφωμένοι!!!