Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Η ανάγκη της δημοσιότητας

Οι επικοινωνιολόγοι λένε ότι αν ένα γεγονός δεν παίξει σήμερα στην τηλεόραση είναι σαν να μην έγινε ποτέ…κατ’ επέκταση ο πολιτικός αν δεν επικοινωνήσει τη δράση του δεν θα τη μάθουν οι πολίτες …. δεν θα τον ανταμείψουν ξαναψηφίζοντάς τον… οι αρχαίοι έλληνες επίσης τόνιζαν «παν μέτρον άριστον» και εδώ ακριβώς είναι που οι σημερινοί πολιτικοί έχουν χάσει το μέτρο της επικοινωνίας ρίχνοντας όλο το βάρος τους εκεί , χάνοντας έτσι την ουσία της πολιτικής που είναι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο....

 
 Στην προσπάθειά τους λοιπόν να επικρατήσουν των αντιπάλων τους πολιτικών έχουν μπει σε ένα ατέρμονο αγώνα δρόμου που θυμίζει το μύθο του Σισύφου….
Προσπαθούν να βρίσκονται σε όσα περισσότερα τηλεοπτικά πάνελ μπορούν, σε όσες περισσότερες κοπές πίτας, σε όσες περισσότερες κοινωνικές εκδηλώσεις σε όσες περισσότερες κηδείες κ.ο.κ….
Και αναρωτιέται κανείς.. Πότε δουλεύουν?
 Πότε προλαβαίνουν να ασχοληθούν με τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα του τόπου τους…
Η απάντηση είναι πασιφανής για ένα άνθρωπο που δουλεύει και κοπιάζει καθημερινά…Ποτέ!
Οι χρόνοι δεν βγαίνουν για κάποιον που πηγαίνει σε μια τηλεοπτική συνέντευξη στο στούντιο αφιερώνει τουλάχιστον τρεις ώρες ,,άλλες τρεις ώρες για να πάει στην κοπή πίτας ,τη βάφτιση, την εκδήλωση του συλλόγου ή την κηδεία και άλλες τρεις για να δεχθεί τα αιτήματα των ψηφοφόρων του ( δια ζώσης ή τηλεφωνικά), συν τρεις ώρες να συντάξει, να επεξεργαστεί ή να εγκρίνει τα κείμενα των ερωτήσεων στη βουλή και των δελτίων τύπου των δραστηριοτήτων του…
μένει ένα δωδεκάωρο….Αν υποθέσουμε ότι οκτώ ώρες κάποιος ξεκουράζεται(κοιμάται) δύο ώρες χρειάζεται για να αφιερώσει στη γυναίκα του και τα παιδιά του, μια ώρα για το φαγητό(πρωί ,μεσημέρι, βράδυ) και μια ώρα για να ενημερωθεί από τον τύπο (εφημερίδες ιντερνετκλπ).
πόσος χρόνος απομένει για να ασχοληθεί με τα μεγάλα προβλήματα της χώρας..ΜΗΔΕΝ (Ο)..
σας το δίνω ολογράφως και αριθμητικώς για να το εμπεδώσετε….
Μην περιμένετε λοιπόν από τους βουλευτές και τους εκπροσώπους σας στο ελληνικό κοινοβούλιο να βγει η χώρα από την κρίση.. Εκείνοι εδώ και πολύ καιρό κοιτάνε το δέντρο και χάνουνε το δάσος…
Ενδιαφέρονται για την προσωπική τους προβολή και αδιαφορούν για την ουσία….
Παρακολουθούσα στην ελληνική τηλεόραση την άφιξη του Αγίου φωτός από τα Ιεροσόλυμα και έβλεπα την αγωνία του ευβοέα βουλευτή να φανεί στην τηλεόραση..
Μπροστά βρίσκονταν οι πατέρες της εκκλησίας και πίσω εκείνος γνωρίζοντας το επικοινωνιακό παιχνίδι έβλεπε την ευκαιρία να πηγαίνει χαμένη.. κινδύνευε να μη φανεί στην μικρή οθόνη κάτι που θα φαινόταν σαν να μην έχει πάει ποτέ στα Ιεροσόλυμα…τέντωνε το λαιμό όσο μπορούσε και υποθέτω ότι θα είχε σηκωθεί και στις μύτες των ποδιών του προκειμένου να περάσει το πρόσωπό του από τις συμπληγάδες των ανθρώπων που είχαν το θράσος να σταθούν μπροστά του..
έτσι θα πήγαινε χαμένη και η προσπάθεια τοπικού σαϊτ που επί μια εβδομάδα μας πληροφορούσε κάθε μέρα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ότι ο βουλευτής θα πήγαινε στα Ιεροσόλυμα προσωπικά να φέρει το άγιο φως…
Έφτασα στο σημείο να πιστεύω ότι χάρη σε αυτόν ήρθε φέτος και το Πάσχα..
Δυστυχώς για την ελληνική κοινωνία οι προτεραιότητες των πολιτικών της εκπροσώπων είναι λίγο διαφορετικές από τις ανάγκες που επιτάσσουν οι συνθήκες και η θέση της χώρας… Αλλά αφού εμείς τους επιλέγουμε….ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!