Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Γαλαντόμος με ξένα λεφτά

Όταν ήταν υπουργός μοίραζε αφειδώς τα λεφτά του υπουργείου του σε συλλόγους και πανηγύρια σε ολόκληρο το νομό ενώ μερικοί από αυτούς δεν πήραν καν τα λεφτά που τους έταζε…(όσοι πήραν φράγκα του δίνουν σήμερα πλακέτες και όσους κορόιδεψε τον βρίζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν) ....

ο Βουλευτής της νέας Δημοκρατίας Κώστας Μαρκόπουλος μου έφερε στο μυαλό ένα άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στην Καθημερινή της Κυριακής του οποίου απόσπασμα αντιγράφω αυτολεξεί.
Αρκεί να δει κανείς τους βουλευτές που πιέζουν τώρα για να μη συνενωθεί κανένα σχολείο.
Να προσέξει πόσοι το παίζουν «φίλοι του λαού» κάθε χωριού για να κρατηθεί ένα γυμνάσιο με 20 μαθητές και τριάντα καθηγητές.
Είναι οι ίδιοι που υιοθετούν κάθε διεκδίκηση.
Μπροστάρηδες σε κάθε αγώνα, για να αλιεύσουν ψήφους με τα λεφτά των άλλων.
 Θα τους ακούσετε να βγάζουν πύρινους λόγους για «το καθήκον της πολιτείας να κρατήσει ζωντανή κάθε δραστηριότητα του κράτους». Ακόμη και αν δεν χρειάζεται.
 Αυτοί «οι φίλοι του λαού» διέσπειραν στο όνομα του δικαίου των τοπικών κοινωνιών στις πανεπιστημιακές σχολές σε κάθε ραχούλα…κάνουν ερωτήσεις στη βουλή για το μέλλον της εφορίας στο τάδε κεφαλοχώρι….
Είναι ενάντια στις συνενώσεις των νοσοκομείων….
Και φυσικά είναι πάντα υπέρ των προσλήψεων στο Δημόσιο, «για να καταπολεμηθεί ο βραχνάς της ανεργίας»
Με άλλα λόγια αν δε δούμε τη ρίζα του προβλήματος, αν δεν αλλάξουμε το «φαυλοκρατικό σύστημα», θα συνεχίσουμε να τα τρώμε μαζί.
Αλλά σε διαφορετικές μερίδες.
Και οι «φίλοι του λαού» αυτό στοχεύουν.
Να συνεχιστεί το φαγοπότι με ψιχία στη βάση και βασιλικές μερίδες στην κορυφή…


Υ.Γ. Αν παρακολουθήσετε την κοινοβουλευτική δραστηριότητα του βουλευτή της Εύβοιας μέσω ερωτήσεων- επερωτήσεων τους τελευταίους μήνες θα βρείτε όλα τα παραπάνω θέματα… Γαλαντομίες με τα λεφτά του ελληνικού λαού… ή αλλιώς…φτηνός λαϊκισμός….