Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ανταλλαγή σπόρων στο Δύστο


Αθρόα η προσέλευση παραγωγών -και όχι μόνο -στην εκδήλωση
του Δυστου ,ενώ χιλιάδες σπόροι οπωροκηπευτικών και οσπρίων
μοιράστηκαν στους επισκέπτες
 Συνάντηση “ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ποικιλιών - ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ” με τη συνεργασία του Πελίτι, στο Δύστο Ευβοίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου 2011, . από τον  Πολιτιστικό σύλλογο ΔΥΣΤΟΥ...



Συμμετείχαν δεκάδες πολίτες από την Εύβοια αλλά και από όλη την Ελλάδα  ενώ ο σύλλογος διέθεσε κρασί, τσίπουρο, ψωμί, τυρί, ελιές χαλβά κ.α
Οι εκπρόσωποι του συλλόγου μιλώντας  για το σκοπό της εκδήλωσης είπαν:
«Όλοι γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα της βιοποικιλότητας στις λειτουργίες της φύσης κ της ζωής. Έχουμε λοιπόν υποχρέωση να διατηρήσουμε όλοι μαζί, τα δώρα που μας άφησαν οι πρόγονοί μας.
Όπως είναι γνωστό, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, ο κόσμος γυρίζει στις ρίζες του και ξαναρχίζει να καλλιεργεί, είτε για καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες, είτε επιχειρηματικά.
Επομένως είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να ψάξουμε να βρούμε τις ντόπιες ποικιλίες, να τις διατηρήσουμε και να τις παραδώσουμε στα παιδιά μας.»

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους είδαμε την αντιδήμαρχο Αλιβερίου Κύμης Αρετή Μπάτσα, τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Εύβοιας Παναγιώτη Σίμωση, το σκηνοθέτη Σταύρο Ιωάννου κ.α.