Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Στο όνομα της εξαθλίωσης….


Διάβασα μια ανακοίνωση του Δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας,  Ανέστη Ψαρού σχετικά με τη δημιουργία ΒΙΠΕ στην περιοχή Φούρνοι Μαντουδίου και την ώρα που πήγαινα να σκεφτώ τα θετικά της «επένδυσης» εξοργίστηκα με την επιχειρηματολογία του…
Ο μεγαλύτερος ρύπος είναι η εξαθλίωση του λαού είπε ο κ Δήμαρχος αντιτείνοντας τις χίλιες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στην περιοχή….. 


Κύριε δήμαρχε δεν μας τα λέτε πολύ καλά και είστε και από την κατεξοχήν τουριστική Λίμνη… 
Καταρχάς φαντάζει απίστευτα αισιόδοξο το σενάριο των χιλίων θέσεων…
Αυτό πού το είδατε γραμμένο; 
Μήπως σας το έχουν πει προφορικά οι υπεύθυνοι της εταιρίας;
 Αν πάλι δημιουργηθούν όντως χίλιες θέσεις επαναπαυτείτε σε αυτές-δεν είναι και λίγες, αλλά δεν επαρκούν για όλη τη βόρεια Εύβοια- και ξεχάστε διαπαντός τον τουρισμό….
Ξέρετε τι σημαίνει ΒΙΠΕ με χίλιες θέσεις εργασίας; 
Από τουριστική θα γίνετε βιομηχανική περιοχή…
Αυτή είναι η προοπτική ανάπτυξης του τουριστικού παράδεισου της Βόρειας Εύβοιας;
 Ο μεγαλύτερος ρύπος δεν είναι η εξαθλίωση….
Eίναι ο συμβιβασμός και οι εκπτώσεις σε περιβαλλοντικά ζητήματα που κατά κόρον έχει πληρώσει ο νομός στο όνομα πάντα …κάποιων θέσεων εργασίας…



Υ.Γ. Υποθέτω Δήμαρχε ότι πέρα από τη μελέτη για τη ΒΙΠΕ δεν θα διαθέτεις κάποια αντίστοιχη αναπτυξιακή μελέτη για το πού θες να οδηγηθεί ο δήμος σου; Γεγονός που σημαίνει ότι εάν έρθει κάποια επιχείρηση που θέλει να κάνει χημική βιομηχανία ή αποθήκευση καυσίμων και σου πουν για δυο χιλιάδες θέσεις εργασίας ούτε που θα το σκεφτείς….