Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΕΜΠΙΛΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΩΡΑ…


Αποψη: του Κοσμά    Σορόπουλου

Θα μιλήσει τον Σεπτέμβρη. Έτσι είπε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με τα Δημοτικά Πάρκιν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα κάνει αποκαλύψεις…




 Στην χθεσινη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Θανάσης Ζεμπίλης είπε και άλλα. 
Για παράδειγμα ότι αρκετά ιδιωτικά πάρκιν δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του Νόμου και πρέπει να κλείσουν, όμως οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται αποκλειστικά για το Δήμο Χαλκιδέων και όχι για τους ιδιώτες.
Τελικά τα πράγματα είναι περισσότερο περίπλοκα απ’ όσο φαίνονται.
 Το δεδομένο είναι ότι τα Δημοτικά Πάρκιν λειτουργούσαν χωρίς άδεια και έκλεισαν μετά από καταγγελία ιδιώτη που είχε έννομο συμφέρον.
 Άρα, ο Δημος, ο οποίος αποτελεί δημόσιο φορέα, είχε στήσει παράνομη επιχείρηση χωρίς να σέβεται την Ελληνική Νομοθεσία.
Δεδομένο είναι επίσης ότι, ο Δήμαρχος, όπως υποστηρίζει, γνωρίζει για παρανομίες ιδιωτών, τις οποίες δεν καταγγέλει στην δικαιοσύνη αλλά περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο για να μιλήσει. 
Και αυτό είναι παράλογο.
 Όταν ο Δήμος έχει στοιχεία για παραβίαση της Νομοθεσίας, οφείλει να το καταγγείλει προκειμένου να προστατεύσει την νομιμότητα μέσα στην πόλη. Όταν δεν το κάνει, τότε γίνονται περίεργοι συνειρμοί. Δηλαδή τι περιμένει ο Δήμαρχος; Να συζητήσει με τους ιδιώτες; 
Να δει αν θα είναι “καλά παιδιά” και μετά να αποφασίσει εάν θα τους καταγγείλει ή όχι; Γιατί δεν καταγγέλει τώρα;
Δυστυχώς, όλα αυτά, μας θυμίζουν κινήσεις σκακιέρας και μάλιστα μιας παρτίδας που παίζεται στο σκοτάδι. 
Και επειδή δεν πιστεύουμε ότι ο Θανάσης Ζεμπίλης λειτουργεί με τέτοιον τρόπο (και αυτό είναι απόλυτα ειλικρινές) παρακαλούμε τον Δήμαρχο να βγει και να πει τώρα αυτά που έχει να πει, γιατί ο χρόνος που δίνει έως τον Σεπτέμβριο προκειμένου να καταγγείλει, όπως άφησε να εννοηθεί, μόνο αρνητικούς συνειρμούς μπορεί να δημιουργήσει για τον ίδιο και την τακτική του.