Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Οι φοιτητές τον βαθμολόγησαν με άριστα….


Μια μελέτη φοιτητών εικονικής εμπορικής διαπραγμάτευσης με υπουργούς, υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ και τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας έφερε τον Ευβοιώτη βουλευτή Σίμο Κεδίκογλου στην ένατη θέση κατάταξης από καμιά εβδομηνταριά στελέχη και πρώτο από πλευράς Νέας Δημοκρατίας… Ο Σίμος άφησε πίσω προβελημένους υπουργούς όπως ο Χρυσοχοϊδης,ο Παπακωνσταντίνου, η Κατσέλη, η Διαμαντοπούλου, ο Πεταλωτής , ο Μπαμπούκης, ο Χυτήρης, η Ξενογιαννακοπούλου και όλους τους Τομεάρχες της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων, Παναγιωτόπουλος, Μητσοτάκης , Νικολόπουλος, Νάκος κλπ.


Στην άσκηση με θέμα μια εικονική διαπραγμάτευση, στο χώρο του διεθνούς εμπορίου, κλήθηκαν φοιτητές(τριες) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ (που επέλεξαν το σχετικό μάθημα) να οικοδομήσουν το προφίλ των αντισυμβαλλόμενων, σκιαγραφώντας έτσι το βαθμό της αποτελεσματικότητας των τελευταίων. Οι αντισυμβαλλόμενοι ήταν Υπουργοί, Υφυπουργοί της κυβέρνησης και Τομεάρχες της Ν.Δ. Η συμμετοχή των φοιτητών(τριών) στην άσκηση ήταν προαιρετική. 
Οι ενδιαφερόμενοι ακολούθησαν μια συγκεκριμένη μεθοδολογία, δίνοντας μια συνολική βαθμολογία ανά άτομο.  Το σύνολο της βαθμολογίας προήλθε από 13 επί μέρους ερωτήσεις . Επίσης, ενδεικτικά βαθμολογήθηκαν και οι υπεύθυνοι συγκεκριμένων δημόσιων οργανισμών και ειδικότερα των δυο μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας, λόγω της σημαίνουσας σημασίας τους στην οικονομία. Το ερωτηματολόγιο δομήθηκε με τη συμβολή μιας εταιρίας συμβούλων σχετικής με το προς εξέταση θέμα.
Τα όρια της βαθμολογίας ανά ερώτηση ήταν από το 0-100. Κάθε ερώτηση είχε μια ιδιαίτερη βαρύτητα (ένα συντελεστή στάθμισης, . Η συνολική βαθμολογία ανά άτομο, υποδηλώνει το βαθμό της διαπραγματευτικής ικανότητας του ‘αντιπάλου’(του αντισυμβαλλόμενου).

Χαρακτηριστικά των φοιτητών(τριών)

Επρόκειτο για ιδιαίτερα αυστηρούς φοιτητές, σε εντυπωσιακό βαθμό, απέναντι στους πολιτικούς τους. Είχαν την ικανότητα να αναδεικνύουν ταυτόχρονα, κάποια από τα προσόντα ενός πολιτικού παραμένοντας από την άλλη επικριτικοί στα υπόλοιπα, μια διαφοροποίηση που τη βλέπουμε όχι μόνο ανάμεσα στις ερωτήσεις αλλά ακόμη μέσα σε μια ερώτηση, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Με συνεπές ύφος αλλά συχνά με ιδιαίτερα αιχμηρές εκφράσεις σκιαγράφησαν το πορτραίτο του ‘αντιπάλου’ ανακαλύπτοντας πληροφορίες άγνωστες στους περισσότερους. Δεν έδειξαν να παρασύρονται από συναισθηματισμούς. Οι φοιτητές(τριες) δεν έδειξαν την παραμικρή επιείκεια σε άτομα με περιορισμένες δεξιότητες, ικανότητες ή σε άτομα που υπέπεσαν σε λάθη.


Υ.Γ. Πιστεύουμε ότι ανάλογο βαθμό θα πάρει ο Σίμος και από τους Ευβοείς στις επερχόμενες εκλογές… Εξάλλου η Νέα Δημοκρατία στο νομό δεν έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής κανένα καλύτερο…