Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Παλιό το κόλπο

Το κόλπο είναι παλιό και έχει παιχτεί πολλές φορές σε αυτή την πόλη αλλά και αλλού. Λέγεται «αναβάθμιση μιας περιοχής» ενώ στην ουσία έχει σχέση με την αναβάθμιση σε πολλές τσέπες!!! Και βέβαια, οι τσέπες αυτές ανήκουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν… ονοματεπώνυμο αλλά και συγκεκριμένους συγγενικούς δεσμούς.
Ολόκληρη η Χαλκίδα έχει γίνει μάρτυρας το τελευταίο διάστημα της προσπάθειας τρωκτικών να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους μεταφέροντας υπηρεσίες σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ πριν την μεταφορά, φροντίζουν ώστε οι ίδιοι αλλά και οι συγγενείς τους να αγοράσουν ή να νοικιάσουν ακίνητα τα οποία στην συνέχεια θα έχουν εμπορική αξία.
Και μάλιστα, ενώ ξεσπά ο σάλος, ενώ διαμαρτύρονται οι πολίτες, ενώ οι ειδήσεις για τα κατορθώματά τους κάνουν το γύρο της πόλης με την μορφή ψιθύρων, εκείνοι δεν πτοούνται. Συνεχίζουν το έργο τους, αφού ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: Οι τσέπες τους!
Δυστυχώς, αυτό είναι το πρώτο δείγμα γραφής. Έρχονται και άλλα. Σε μια εποχή που η οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, σε μια εποχή που τα ιδανικά έχουν εκλείψει, σε μια εποχή που δεν υπάρχουν οράματα, δουλεύουν οι μασέλες μέρα – νύχτα και καταβροχθίζουν τα τρωκτικά ότι βρουν.
Με την υπόθεση δεν τελειώσαμε. Θα επανέλθουμε σύντομα

αναρτήθηκε απο soropoulos.blogspot.com