Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

«Δεν δέχομαι να παραγράφονται τα εγκλήματα των πολιτικών»


Γροθιά στο στομάχι της πολιτικής και των πολιτικών αλλά και συγκεκριμένων υπουργών της εκτελεστικής εξουσίας, που κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό και ενδεχομένως να έχουν υποπέσει σε σοβαρές κακουργηματικές κατηγορίες, αποτελούν οι δηλώσεις που έκανε  στην Ευελπίδων (πριν τρεις μέρες) ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακκάς, ο οποίος υπέβαλε αιφνίδια παραίτηση από τα καθήκοντα του. Ο Γιάννης Σακκάς πριν λίγα χρόνια υπηρετούσε ως προϊστάμενος στην Εισαγγελία Χαλκίδας…


Ο κ. Σακκάς, μιλώντας στην εφημερίδα «δημοκρατία», κατήγγειλε το πολιτικό σύστημα και την ατιμωρησία των βουλευτών κάνοντας λόγο για «κρατικά κακουργήματα» και για ωμή παραβίαση του Συντάγματος με αποτέλεσμα την καταβύθιση της Δικαιοσύνης και την κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων του πολίτη. Ο πρώην –πια- εισαγγελέας κάνει αναφορά σε «πολιτικούς εγκληματίες που μένουν ατιμώρητοι και οι πολίτες πληρώνουν τις συνέπειες» αλλά και σε «δομημένα οικονομικά εγκλήματα των κυβερνώντων», τα οποία δεν ερευνήθηκαν εξαιτίας της περιβόητης βουλευτικής τους ασυλίας.


«Με την παραίτηση μου εκφράζω τη διαμαρτυρία μου για όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο. Υπάρχει ένα σύμπλεγμα λόγων, πέραν του κυκεώνα των νόμων, που η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία δημιούργησαν με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απονεμηθεί δικαιοσύνη.


Υ.Γ. Εδώ ένας βουλευτής της Εύβοιας δεν πρόκειται ποτέ να πληρώσει για τις συκοφαντίες του λόγω βουλευτικής  ασυλίας και περιμένετε να αποδοθεί δικαιοσύνη για άλλα αδικήματα?