Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Δεν είμαστε το ίδιο…

Πλάτων και Αριστοτέλης
Πληροφορήθηκε ο Αριστοτέλης από κάποιον ότι μερικοί τον συκοφαντούσαν. Ο φιλόσοφος απάντησε: «καθόλου δεν με νοιάζει. Όταν είμαι απών, δέχομαι ακόμα και να με μαστιγώνουν». Και τώρα από τα δυσνόητα και τα γενικά να περάσουμε στη γλώσσα της πιάτσας για να καταλαβαινόμαστε καλύτερα …«μαϊμουδοδημοσιογράφε»…  Ζούμε σε μια μικρή επαρχιακή πόλη που ο καθένας γνωρίζει μέχρι και τι χρώμα βρακί φοράει ο διπλανός του…




Όλοι ξέρουμε για όλους τι ρόλο παίζει ο καθένας (η πόλις βοά) ποιος είναι τίμιος και καθαρός και ποιος από όπου και αν τον πιάσεις λερώνεσαι….. 
Τόσο εσύ όσο και μερικά καλόπαιδα της πόλης, γνωρίζουμε τι ποσά ζητάτε και από ποιους για δήθεν «προβολή» (εγώ αυτό το ονομάζω εκβιασμό), ποιοι παίρνουν κατοστάευρα και ποιοι χιλιάρικα, ή ποιοι και τα δύο ανάλογα με τον πελάτη…. 
Βουλώστε λοιπόν τα βοθροστόματά σας γιατί άμα ανοίξουμε τα δικά μας θα πνιγείτε από τις ακαθαρσίες σας που θα βγουν στην επιφάνεια.. 
Μερικοί μάλιστα από εσάς έχετε τόσο πολύ θράσος που τολμάτε να συκοφαντείτε καθαρούς ανθρώπους σε πρόσωπα που έχετε εκβιάσει οι ίδιοι και σας γνωρίζουν πολύ καλά… 
Δεν είμαστε όλοι το ίδιο…κάποιοι δεν έχουν «τιμή» χωρίς να είναι άτιμοι… η για να το διατυπώσουμε κάπως διαφορετικά η δική μας  τιμή δεν έχει να κάνει με χρήματα….