Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ! (μια άποψη για τα γεγονότα της Καρύστου)

Κάρυστος μια από τις
ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας

Έχετε σκεφτεί τι σημαίνει?
Ότι ο κόσμος όταν φωνάζει όλους μαζί έχει δίκιο?

χμ.....Όχι αναγνώστες μου...Η ιστορία έχει δείξει ότι τον Θεό τον χρησιμοποιεί όποιος έχει οποιαδήποτε μικρή η μεγάλη δύναμη για να δικαιολογήσει αυτά που κάνει και να εξασφαλίσει την συναίνεση του πλήθους. Μέχρι και ο Καμένος που φτιάχνει κόμμα είπε "Με την βοήθεια της Παναγίας!" Που την βρήκε την Παναγία και την ρώτησε ότι θα τον βοηθήσει? Αν η Παναγία έχει τέτοια γούστα, την έχουμε άσχημα...

Αλήθεια ας πούμε, πιστεύετε ότι ο Μέγας Κωνσταντίνος που δεν ήταν καν Χριστιανός μέχρι που ξεψύχησε είδε το λάβαρο στον ύπνο του ?
Πως όμως θα έκανε στα στρατεύματα να ενωθούν και να ορμίσουν?

Ο Θεός είναι η εδώ και αιώνες καλύτερη κάλυψη για να κάνει κάποιος τα χειρότερα.
Μετά πέσαμε στις ιδεολογίες και στα δίκια του ενός και του άλλου, που καθόλου ένας δεν είναι παρά ομάδες και κατηγορίες ανθρώπων.

Λέει ένα σύνθημα ας πούμε " Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη"

Και αν ο εργάτης είναι καλός, πάει στα κομμάτια, αν είναι από τους άλλους, που θεωρεί ως δίκιο του το να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη...και πάει λέγοντας, τι θα γίνει?

Άκουσα χτες μια κουβέντα.." Να πάρουμε τα όπλα, δεν γίνεται αγώνας έτσι"

Να πάρεις τα όπλα εναντίον ποιου ακριβώς?
Ποιος θα πάρει το όπλο?

Ο διαταραγμένος που γυαλίζει το μάτι του από το μίσος εναντίον όλων θα βαπτιστεί αγωνιστής?
Ο καλοζωισμένος υπάλληλος με τα χίλια προνόμια μέχρι πρότινος θα θεωρήσει εχθρούς μεροκαματιάρηδες ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα?

Ποιος είναι αυτός που έχει τόση εμπιστοσύνη στις ηγετικές του ικανότητες και μπορεί να ελέγξει τον όχλο και μπορεί να λέει σε ένα ακροατήριο ότι ναι, "Όταν λέμε να πάρουμε στα χέρια μας την εξουσία δεν εννοούμε να φιλιόμαστε!" στην παρατήρηση ενός παρευρισκόμενου ότι δεν γίνεται τίποτα χωρίς τα όπλα.

Πηγαίνουμε σε πολύ επικίνδυνες περιοχές και δεν έχουμε στρατεύματα στην Αλβανία, ούτε αυτοκρατορικούς στρατούς να επιτεθούμε.
Όποιος παροτρύνει προς την βία είναι ένας άμυαλος άνθρωπος η κάποιος που ο σκοπός του δεν υπολογίζει τίποτα...ούτε την ζωή σας φυσικά.

Θυμάμαι την Παρασκευή όταν τα πράγματα ήταν εκτός ελέγχου και πετάγανε δυναμιτάκια μέσα από τα σπασμένα τζάμια, εναγωνίως έψαξα να βρω μια ντουντούκα και τους φώναξα, ¨ήμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι, μη ξεχνάτε ότι πάνω από όλα ήμαστε άνθρωποι?

Για μια στιγμή υπήρχε μια αμήχανη διακοπή, μια στιγμή μόνο, μέχρι να παρασυρθεί πάλι το πλήθος από άλλους. 

Μετά ανέβηκε μια κοπελιά πήρε την ντουντούκα και φώναζε, "θα σας πάμε με το ράντζο"
μάσαγε και τσίχλα, μια χαζή που τσα...να της κάνεις και είναι μόνη της στον δρόμο θα της φύγει η ψυχή, και όμως, εκείνη την ώρα είχε παρασυρθεί τόσο πολύ που είχε αλλάξει το πρόσωπο της τελείως.

Χτες όσο και να συμπαθώ τον κ. Μαρίνο άφησε υπόνοιες ότι η βία είναι μέσα στο παιχνίδι ...
Το ΚΚΕ θα πρέπει να δηλώσει ποιους θεωρεί εχθρούς πριν πετάει τέτοια σχόλια, να πάρουμε και μεις τα μέτρα μας .!!!

Οι διάφορες δηλώσεις διαφόρων μιλάνε για τον "περήφανο Καρυστινό λαό' και για περήφανο λαό γενικώς...
Αλήθεια πιστεύεται ότι ήμαστε περήφανος λαός?
΄Εδώ και 2 χρόνια υπήρχαν πολλές ευκαιρίες να δείξουμε αν ήμαστε περήφανος λαός και τις χάσαμε όλες! Τώρα θα δείξουμε ότι ήμαστε περήφανοι που μας φέρανε στην κυριολεξία στο αμήν..?

Οι πράξεις απελπισίας δεν είναι πράξεις περηφάνιας...
Μην τα μπερδεύουμε τόσο πολύ..

Δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και ΣΚΕΨΗ, μη ακούτε τον οποιονδήποτε ότι και να είναι αυτός χωρίς να σκέφτεστε.. ΄΄όσο πιο πολύ καλά λόγια λέει για μας (τον λαό)τόσο πιο πολλά θέλει να κρύψει...και πάνω από όλα ας μην επαναληφθούν τα προχθεσινά...ποτέ ξανά.
Όταν θέλουν να ήμαστε περήφανοι για αυτά που θα πρέπει να ντρεπόμαστε τότε θα έχουμε γίνει για άλλη φορά θύματα..


Αναρτήθηκε από sofiascomments

Υ.Γ. Κάθε φορά που διαβάζω τις απόψεις αυτού του ανθρώπου (της Σοφίας) Θαυμάζω τον τρόπο που σκέφτεται, την ψυχραιμία και την σφαιρικότητα των προσεγγίσεων που κάνει!