Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Περί «αριστερών» και «αντιμνημονιακών»


"Θα ψηφίσω αριστερό κόμμα μήπως και αλλάξουν τα πράγματα" μου είπε πρόσφατα ένας φίλος και αρχικά συμφώνησα μαζί του…. Μετά κάθισα και σκέφτηκα ποιοι ακούγονται ως υποψήφιοι βουλευτές στα λεγόμενα αριστερά (πρώην μικρά) κόμματα….


 Επειδή η Χαλκίδα είναι μικρή μου «έρχονταν» στο μυαλό ένας ένας, άνθρωποι που αυτοχαρακτηρίζονται αριστεροί και σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση λέγεται ότι θα είναι υποψήφιοι…. 
Παράξενο αλλά ήταν αρκετοί τεμπέληδες, που δεν έχουν προσφέρει τίποτα στην τοπική κοινωνία, μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι που δεν τους βρίσκεις ποτέ στο γραφείο, κάποιοι που τους συναντά κανείς όλες τις ώρες στα λεγόμενα κυριλέ μαγαζιά της Χαλκίδας, ενίοτε πιωμένους, κρατικοί λειτουργοί που δεν επιτέλεσαν ποτέ το λειτούργημά τους παρά εξελίχθηκαν σε επαγγελματίες της λούφας κρυπτόμενοι πίσω από τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα, αλλά και επαγγελματίες «επαναστάτες», μόνιμοι αρνητές σε οτιδήποτε θετικό πήγαινε να γίνει…. 
Δεν λέω ότι είναι όλοι τέτοιοι αλλά για αριστερά κόμματα τα ποσοστά ήταν αρκετά υψηλά…
Επειδή η τοπική κοινωνία είναι μικρή και όλοι γνωρίζονται απ’την καλή και απ’ την ανάποδη καλό είναι να έχουμε υπόψη μας ότι δεν είναι το κόμμα αυτό που κάνει τη διαφορά αλλά ο άνθρωπος…. 
Κακοί, και λαοπλάνοι υπάρχουν παντού και όλοι τους ξέρουμε…ας μην μπούμε στη διαδικασία να τιμωρήσουμε μόνο κόμματα διαχωρίζοντάς τα σε «μικρά» και «μεγάλα», σε αντιμνημονιακά και μνημονιακά….
Δεν υπάρχουν ούτε μαγικές λύσεις ούτε σωτήρες του έθνους….  θα ήταν καλό για μια έστω φορά να ψηφίσουμε ήθος, ειλικρίνεια, και εργατικότητα….
 Όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση και για να περνά ο καιρός κοροϊδεύοντας τους άλλους και τους εαυτούς μας!!!!