Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Μόνο στη ζούγκλα συμβαίνουν αυτά


Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα γεγονότα της Καρύστου με τους προπηλακισμούς και τον ξυλοδαρμό του υποδιοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου Ηλία Πετσή από το εξαγριωμένο πλήθος των Καρυστινών και εν συνεχεία τον πολύωρο αποκλεισμό του στο κτήριο ήμασταν ενήμεροι από τηλεφωνήματα φίλων της περιοχής…. 


Αποφύγαμε να αναφερθούμε στο γεγονός μέχρι να τελειώσει ο αποκλεισμός και να περάσουν κάποιες ώρες προκειμένου να μη δυναμιτίσουμε το κλίμα τροφοδοτώντας την ήδη τεταμένη κατάσταση…. 
Σήμερα με νηφαλιότητα και εφόσον έχουν σιγάσει οι κλαγγές των όπλων (γιατί πόλεμος ήταν αυτό που συνέβη στην Κάρυστο) θα εκφράσουμε τη δική μας άποψη καταθέτοντας τη δική μας αλήθεια που προέρχεται από την οπτική γωνία που οι συνθήκες της ζωής μας τοποθέτησαν να βλέπουμε τα πράγματα.. 
Καταρχάς την άποψή μας για τον κύριο Ηλία Πετσή την έχουμε κατ’επανάληψη τονίσει μέσα από τον παρόντα ιστότοπο και όσοι μας παρακολουθούν γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν είναι η καλύτερη δυνατή…. 
Θα έλεγε κανείς ότι σε πολλές περιπτώσεις είμαστε σύμφωνοι με την γνώμη των Καρυστινών συμπολιτών μας που ζητούσαν την παραίτησή του κρίνοντας ότι είναι ακατάλληλος για το αξίωμα του υποδιοικητή (δηλαδή του υπεύθυνου για τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καρύστου)…
 Επιπλέον θεωρούμε εντελώς λανθασμένη και στερούμενη πολιτικού σκεπτικού και χρηστής διοίκησης του ευαίσθητου τομέα της Υγείας την απόφαση του υπουργού Υγείας να διορίσει ένα πολιτευτή κόμματος στην άλλη άκρη του νομού (από τη Βόρεια Εύβοια που κατάγεται στην Καρυστία) σε απόσταση 240 χιλιομέτρων , με εμπειρία μηδενική στο χώρο της υγείας και με κριτήριο την προσωπική του φιλία με το εν λόγω στέλεχος… Καταδεικνύει ότι ο κύριος Λοβέρδος λειτουργεί με πρακτικές της περασμένης τριακονταετίας και φαίνεται αν και νέος –σφόδρα παλαιοκομματικός!!!
Μέχρι εδώ καλά…. 
Αλλά το να δικαιολογεί κανείς ένα οργισμένο πλήθος που επιτίθεται και γρονθοκοπεί έναν άνθρωπο (μόνο αυτή την ιδιότητα βλέπω απέναντι στο Λιντσάρισμα- Ούτε του πολιτικού ούτε του διορισμένου υποδιοικητή) είναι μεγάλο ολίσθημα…..
 Όποιος και αν βρίσκεται απέναντι στον κόσμο της Καρύστου, ότι και αν έχει κάνει, όποιο λάθος και αν έχει διαπράξει είναι αδιανόητο σε μια ευνομούμενη πολιτεία να δέχεται βίαιη επίθεση από εξαγριωμένη ομάδα!!! 
Όσοι μάχονται για το δικαίωμα της παροχής υγείας στην απομακρυσμένη Κάρυστο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι υποχρεώσεις του πολίτη ενός κράτους είναι εξίσου σημαντικές με τα δικαιώματά του…. 
Στις ανθρώπινες κοινωνίες ένας άνθρωπος μόνος του –ακόμα και αν είναι εγκληματίας- δεν γίνεται βορά στις ορέξεις του εξαγριωμένου πλήθους….
Οι μαζικές επιθέσεις, τα γρονθοκοπήματα και οι ομαδικές δαγκωνιές δεν είναι τρόπος απόδοσης δικαιοσύνης ούτε μέσα σε μια αγέλη…. 
Η αγέλη επιτίθεται μαζικά μόνο για να φάει….. 
Οι δημόσιες κρεμάλες και τα λαϊκά δικαστήρια μας φέρνουν αιώνες πίσω στις μαύρες εποχές της ανθρωπότητας… 
Στη δημοκρατία όποιον και αν έχεις απέναντί σου δεν χειροδικείς ιδιαίτερα όταν είναι ένας και είστε εκατό!!!!
Έχουμε ξαναγράψει την άποψή μας για τη δημοτική αρχή Καρύστου….
 Είναι φανερό ‘ότι όχι μόνο είναι κατώτερη των περιστάσεων αλλά στην προσπάθειά της να καλύψει τις αδυναμίες της σύρεται πίσω από τον όχλο αντί να καθοδηγήσει τον κόσμο και να αποτρέψει τον εκτροχιασμό της κατάστασης….
Για ότι έγινε στο Νοσοκομείο Καρύστου δεν υπάρχει δικαιολογία…. 
Όσο δίκιο και αν έχουν οι Καρυστινοί…. 
Δυστυχώς το έχασαν!