Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Βαγγέλη σταμάτα την πλάκα


Υπήρξε κάτι που πραγματικά με εντυπωσίασε στην ομιλία του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου…Τo Θράσος με το οποίο απευθύνθηκε στους πολίτες μετά την εκλογή του…..Ακούγοντας το νομομαθή υπουργό οικονομικών να λέει ξέρω τι σημαίνει να μην έχεις να πληρώσεις το ενοίκιο σου, να σου κόβουν τη σύνταξη, «ξέρω πως είναι να φοβάσαι να μη χάσει τη δουλειά σου» κλπ διαπίστωσα ότι τίποτα σ αυτή χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει….


Δεν αμφιβάλω για τις προθέσεις του, για την μόρφωση και την κατάρτισή του, για τις νομικές του γνώσεις και για τις ικανότητές του αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Κύριος Βενιζέλος με κοροϊδεύει και δεν ξέρει καθόλου ούτε έχει νοιώσει ποτέ πως είναι....
 να μην έχεις να πληρώσεις το ενοίκιο σου….
να φοβάσαι ότι θα χάσεις τη δουλειά σου, 
να φοβάσαι ότι θα σου πάρουν το σπίτι που έφτυσες αίμα για να το αποκτήσεις….
να μην έχεις να βάλεις πετρέλαιο στον καυστήρα και τα παιδιά σου να κρυώνουν….
να έχεις δουλέψει μια ολόκληρη ζωή και να σου αφαιρούν τις εισφορές από τον ιδρώτα σου για να σου λένε στα γεράματά σου ζήσε με 600 ευρώ όταν τα μισά τουλάχιστον τα θέλεις για φάρμακα!

Δεν έχω απαίτηση από τον κύριο Βενιζέλο να μπορεί να τα νοιώσει όλα αυτά καθώς δεν είναι υποχρεωτικό να γεννιέσαι φτωχός… 
¨έχω όμως απαίτηση να μην με ειρωνεύεται κατάμουτρα, και να μου λέει πως ξέρει πως είναι…. 
Δεν ξέρει τίποτα…. 
Το μόνο που γνωρίζει είναι  η αγωνία μην χάσει την υπουργική καρέκλα του και πως είναι να θέλεις να γίνεις πρόεδρος και πρωθυπουργός και να σου παίρνει τη μπουκιά από  το στόμα άλλος!!!

Αυτά τα ολίγα για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα και να ξέρουμε τι μπορεί να νοιώσει κάποιος υποψήφιος πρόεδρος και  τι βιώνει καθημερινά ο πολίτης!!!

Αναγνώστης