Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: δεκάδες περιπτώσεις καταγγέλθηκαν στο διαγωνισμό του δήμου αλλά δεν εξετάστηκαν επειδή ο καταγγέλων δεν είχε έννομο συμφέρον!!!!


Ο Ασκός του Αιόλου φαίνεται ότι θα ανοίξει στο Δήμο Χαλκιδέων μετά τις αποκλειστικές αποκαλύψεις μας για πλαστή βεβαίωση υποψηφίου ο οποίος μονιμοποιήθηκε με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ… Δεν είναι μία η περίπτωση υπαλλήλου που θα απολυθεί από το δήμο λόγω πλαστής βεβαίωσης που προσκόμισε στις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ σήμερα αποκαλύπτουμε άλλη μια πτυχή της υπόθεση που καταδεικνύει ότι πρέπει να γίνει εις βάθος έρευνα και στο σύνολο των προσληφθέντων…..


Σύμφωνα με τα στοιχεία που επίσης σήμερα αποκλειστικώς φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας πολίτης είχε καταγγείλει ούτε μια ούτε δύο αλλά πενήντα μία περιπτώσεις προσληφθέντων !!!! Δυστυχώς οι καταγγελίες του δεν εξετάστηκαν ποτέ επειδή ο ίδιος δεν είχε καταθέσει αίτηση πρόσληψης στο διαγωνισμό του Δήμου και άρα δεν είχε έννομο συμφέρον!!!!!

Με την με αριθ. Πρωτ: 30003/28-7-2008 καταγγελία του στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού ο κύριος Αριστείδης Παπαδόπουλος κάτοικος Αθηνών οδός Λεοχάρους 15 ανέφερε ότι στο διαγωνισμό του δήμου Χαλκιδέων δόθηκαν πλαστά απολυτήρια, πλαστές βεβαιώσεις πολυτεκνίας και Πλαστές βεβαιώσεις προϋπηρεσίας…

Μάλιστα ανέφερε μία προς μία τις περιπτώσεις αυτών που κατέθεσαν τέτοιου είδους «δικαιολογητικά» όμως σκόνταψε στο νόμο και συγκεκριμένα στην Παράγραφο 1 του άρθρου 28 της υπ. Αριθ 42948 απόφασης του υπουργού εσωτερικών δημόσιας διοίκησης και αποκέντρωσης σύμφωνα με την οποία κατά των πινάκων κατάταξης επιτρέπεται η ένσταση Μόνο από τους υποψηφίους στο διαγωνισμό εντός δέκα ημερών από την ημέρα ανάρτησης των πινάκων!!!!

Εξάλλου σύμφωνα με τη διάταξη 1 του άρθρου 24 του Ν. 2690/1999 θα πρέπει ο προσφεύγων κατά του διαγωνισμού να έχει προσωπικώς έννομο συμφέρον για την άσκηση ειδικής ή ενδικοφανούς προσφυγής….

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι νομικά ορθώς έπραξε ο ΑΣΕΠ που δεν προχώρησε σε βάθος έρευνας της καταγγελίας αλλά ηθικώς πρέπει κάποιος να απαντήσει υπευθύνως σε όσους κατέθεσαν αίτηση στον συγκεκριμένο διαγωνισμό ότι δεν έχασαν τη θέση τους από συνυποψήφιους που τους προσπέρασαν στον πίνακα κατάταξης με χαλκευμένα στοιχεία και πλαστές βεβαιώσεις….

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη ερευνώντας μια προς μια όλες τις υποθέσεις , φτάνοντας το στην άκρη του νήματος και αποδίδοντας ευθύνες εάν προκύψουν σε υπαλλήλους  του Δήμου….