Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ- '''μόνο στο Ζορό'''


Πλαστογραφία για πρόσληψη στο Δήμο Χαλκιδέων


Υπόθεση πλαστογραφίας από υπάλληλο του δήμου Χαλκιδέων  προκειμένου να προσληφθεί ως μόνιμος ύστερα από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ απασχολεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής προσωπικού, του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού δυναμικού και του Δήμου Χαλκιδέων σύμφωνα με εξακριβωμένες και αποκλειστικές μας πληροφορίες….



Πρώην συμβασιούχος υπάλληλος του δήμου Χαλκιδέων η οποία δεν προσελήφθη σε πρόσφατο διαγωνισμό υποψιάστηκε ότι κάτι δεν «πήγαινε καλά» σε σχέση με την αξιολόγησή της διότι κάποιος άνδρας συνάδελφός της που κατάφερε να μονιμοποιηθεί δεν συγκέντρωνε τα απαιτούμενα μόρια. 
Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του δήμου Χαλκιδέων που κατέθεσαν δικαιολογητικά  στο διαγωνισμό ήταν λίγο έως πολύ γνωστοί μεταξύ τους αφού εργάζονταν στο ίδιο χώρο….
Έτσι κατατέθηκε ένσταση στον ΑΣΕΠ ο οποίος  ενσυνεχεία κατέθεσε ερώτημα προς τον τοπικό ΟΑΕΔ για το φάκελο του προσληφθέντος… 
Από την Έρευνα προέκυψε μια βεβαίωση ανεργίας που κατέθεσε ως δικαιολογητικό ο ενδιαφερόμενος παρουσίαζε στοιχεία πλαστογράφησης…
 Φαινόταν ότι ανήκε σε άλλον υπάλληλο που απασχολήθηκε παλαιότερα στο δήμο και την οποία ο ενδιαφερόμενος «τροποποίησε» εμφανίζονταν το δημόσιο έγγραφο ως δικό του!!!
Το θέμα είναι ότι στην υπόθεση πλέον εμπλέκονται και άλλοι υπάλληλοι του δήμου Χαλκιδέων καθώς πρέπει να εξεταστεί εάν η συγκεκριμένη βεβαίωση που υπήρχε ως κατατεθειμένο δικαιολογητικό στο αρμόδιο γραφείο του δήμου Χαλκιδέων και αφορούσε σε άλλο πρόσωπο,  «έφυγε» με τη βοήθεια υπαλλήλου μέσα από το συρτάρι καθώς και με ποιο τρόπο επικυρώθηκε εκ νέου από άλλη δημοτική υπηρεσία!!!
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε να δει στο γραφείο του τον υπάλληλο που φέρεται ως πλαστογράφος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες σε άλλα πρόσωπα μέσα από το δήμο….
Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη που βάζει φωτιά στα θεμέλια της αξιοκρατικής επιλογής μέσα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και για την οποία θα πρέπει αν μη τι άλλο κάποιοι να απολογηθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικώς!!!!

Υ.Γ. Το θέμα που ερευνούμε εδώ και αρκετό καιρό δημοσιοποιούμε σήμερα ύστερα από διασταύρωση πληροφοριών και προκειμένου να κυκλοφορήσουν οι τοπικές εφημερίδες αφού υπήρχε περίπτωση για ακόμη μια φορά να το αντιγράψουν και να το παρουσιάσουν ως δικό τους  χωρίς να αναφέρουν πηγή προέλευσης…. Επίσης το ίδιο αναμένεται να κάνουν από τη Δευτέρα το πρωί και οι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που δηλώνουν ότι κάνουν ενημέρωση!!!