Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αφηνίασε ο Βαγγέλης και διέλυσε το διαλυμένο κόμμα!


Η απόφαση της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε το 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου ώστε να ξαναδημιουργηθούν όλα από την αρχή είναι θεωρητικά σωστή….
 Έτσι κι αλλιώς εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν λειτουργούσε τίποτα και κανένα όργανο και προφανώς αποτελεί μια νομοτελειακή ανάγκη που επιβλήθηκε από τις ίδιες τις πολιτικές εξελίξεις… 
Η ανακοίνωση όμως δια του  νέου προέδρου του στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσομεν» χωρίς να ρωτήσουμε κανένα καταδεικνύει τους λόγους για τους οποίους αυτό το μεγάλο κόμμα μεταλλάχθηκε σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ….


Η Έπαρση και η αλαζονεία του Ευάγγελου Βενιζέλου σε όλο το μεγαλείο της αφού πριν καλά καλά «ψηφιστεί» πρόεδρος από μια μικρή μερίδα ψηφοφόρων επειδή μια άλλη μικρή μερίδα στελεχών τον όρισε ως μοναδικό υποψήφιο σε μια διαδικασία παρωδία, τον έκαναν να πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μαγαζί του….. 
Μόνος αποφάσισε και μόνος του ανακοίνωσε ότι πρέπει να διαλυθούν όλα τα κομματικά όργανα και να παραμείνει μόνο εκείνος και το γραφείο προέδρου…. 
Ακόμα και οι λιγοστοί εναπομείναντες κομματικοί υπάλληλοι έμειναν σαστισμένοι σαν τους δημοσιογράφους που άκουσαν το παράγγελμα «εγέρθητι» και δεν βρήκαν ούτε τη δύναμη να ψελλίσουν κάτι…. 
Απλώς σήκωσαν το βλέμμα προς τον αρχηγό αναφωνώντας «Ave CaesarImperator), morituri te salutant» (Χαίρε Καίσαρ {ή Αυτοκράτωρ}, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν).
Που είναι η δημοκρατία που ευαγγελίζεται το κόμμα το οποίο  έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση;…
 Ποια η διαφορά από τις πρακτικές του κυρίου Μιχαλολιάκου της χρυσής Αυγής και της κυρίας Παπαρήγα του Κ.Κ.Ε.;
Από πού νομιμοποιείται ο κύριος Βενιζέλος να λέει διαλύονται όλα και τα ξαναφτιάχνω από την αρχή;
 Έτσι πρέπει να γίνει αλλά για τα μάτια του κόσμου δεν έπρεπε να συγκαλέσετε αυτό το έστω διαλυμένο εθνικό συμβούλιο για να πάρετε μια (πάλι για τα μάτια του κόσμου) συλλογική απόφαση διάλυσης όλων των οργάνων σε όλες τις βαθμίδες;…
Ακόμα και αν δεν είναι δυνατόν να παρθεί μια απόφαση διάλυσης σε κάτι που είναι ήδη διαλυμένο, δεν εχει κανείς το δικαίωμα να συμπεριφέρεται ως πολιτικός τσιφλικάς…
Ιδιαίτερα εκείνοι που μας ομιλούν περί δημοκρατίας κουνώντας μας το δάχτυλο σαν πεφωτισμένοι ηγέτες…. (τρομάρα τους)

Ζ