Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Τι σημαίνει ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός;…


Παρουσιάζουμε σήμερα ένα κείμενο με οδηγίες για ενημερωτικούς σταθμούς προκείμένου αυτοί που ισχυρίζονται ότι κάνουν ενημέρωση να το λάβουν υπόψη καθώς από ότι φαίνεται αγνοούν τους νόμους του κράτους….Καλό θα είναι όσοι ασχολούνται με  άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς με πρόθεση να τους πλήξουν να κοιτάξουν εάν οι ίδιοι ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους….


Ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός σημαίνει:
1)      αυτός που απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους τους οποίους δηλώνει στους αρμόδιους ασφαλιστικούς δημοσιογραφικούς φορείς κα είναι μέλη μιας από τις αναγνωρισμένες δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας…Οι δημοσιογράφοι δεν είναι ραδιοφωνικοί παραγωγοί να δουλεύουν με μπλοκάκι!!!
2)      Ο Ενημερωτικός Σταθμός δεν έχει σλόγκαν του τύπου «παίζουμε μόνο επιτυχίες» και τα «Τοπ 10 τραγούδια κλπ.»
3)      Ο ενημερωτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός διακόπτει ανά πάσα στιγμή το πρόγραμμά του για τη μετάδοση ενός σημαντικού γεγονότος προκειμένου να ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό κοινό
4)       Ο Ενημερωτικός Σταθμός τηρεί τους νόμους και τις οδηγίες που εκδίδει τα Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο σε σχέση με την αναλογικότητα παρουσίασης ΟΛΩΝ των κομμάτων και των υποψηφίων σε αυτά.
5)      Παρουσιάζει κατά ποσοστό σύμφωνα με την εκάστοτε απόφαση τους εκπροσώπους όλων όσοι λαμβάνουν μ’έρος στις εκλογές(π.χ. 33,33% του συνολικού ραδιοφωνικού χρόνου σε εκπρόσωπους του ΠΑΣΟΚ , 33,33% στη ΝΔ , σε εκπροσώπους Κ.Κ.Ε. 8,40% , ΛΑΟΣ, 6,27%,ΣΥΡΙΖΑ 5,12% κλπ.) ΚΥΑ 8945/18.04.2012 (ΦΕΚ 1304/18.04.2012 τεύχος Β’)
 (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/42599
6)      Ο ενημερωτικός ραδιοφωνικός Σταθμός δεν  έχει μία έως δύο ώρες την ημέρα ενημερωτικές εκπομπές με αμφιλεγόμενους δημοσιογράφους και τις υπόλοιπες ώρες παίζει επιτυχίες στα «Ντεκς»
7)      Έχει κανονικά δελτία ειδήσεων όχι μονόλεπτα ανά μια ώρα ( αυτά τα έχει και ο μη ενημερωτικός) ούτε βασίζεται σε ηχογραφημένες κονσέρβες με ενημέρωση τίτλων από τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, ενώ διαθέτει ενημερωτικά μαγκαζίνο με συνεντεύξεις, έρευνες ρεπορτάζ, και όχι ανάγνωση δελτίων τύπου που αλιεύει από το διαδίκτυο και δεν αναφέρει την πηγή πληροφοριών(κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας).
8)      Ο ενημερωτικός ραδιοφωνικός Σταθμός είναι υποχρεωμένος να έχει δημοσιογράφους (Επαγγελματίες) και ενημερωτικές εκπομπές από την ημέρα που δήλωσε ενημερωτικός και αδιαλείπτως, ΌΧΙ μόνο τρεις μήνες πριν τις εκλογές για τις ανάγκες της διαφημιστικής πίτας!!!!
9)      Απαγορεύεται στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς η καταβολή οικονομικού ή όποιου άλλου είδους ανταλλάγματος για τη συμμετοχή υποψηφίων σε δελτία ειδήσεων ή άλλες εκπομπές!!!!

Όποιοι δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΔΗΛΩΣΑΝ ΨΕΥΔΩΣ!!!!