Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

«Συνεργασία στα λόγια θέλει ο Σίμωσης»


Τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Εύβοιας Π. Σίμωση Καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού Νέο Επιμελητήριο Γιάννης Λιονάκης κάνοντας λόγο για συνεργασία «μόνο στα λόγια» από την πλευρά της πλειοψηφίας, για μη σεβασμό των επιμελητηριακών συμβούλων και για επικοινωνιακή εκμετάλλευση ενός ζητήματος που αφορά ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο της Εύβοιας… 







Αιτία της ανακοίνωσης απετέλεσε η απόφαση του κυρίου Σίμωση να απευθύνει πρόσκληση προς τα Μέσα Ενημέρωσης και τους συμβούλους του επιμελητηρίου για τα πυρόπληκτα δάνεια και στη συνέχεια να απαιτήσει την αποχώρηση όσων δεν ήταν στη Διοικητική Επιτροπή από τη διαδικασία!!!


Ο κ Λιονάκης στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι:

"Μια νέα αντίληψη της συνεργασίας για την επίλυση των προβλημάτων του νομού βιώσαμε σήμερα το πρωϊ με την πρόσκληση σε Μέσα ενημέρωσης και επιμελητηριακούς συμβούλους να παρακολουθήσουν τη σύσκεψη για τα πυρόπληκτα δάνεια και εν συνεχεία την απαίτηση από πλευράς Προέδρου του Επιμελητηρίου να αποχωρήσουν από τη διαδικασία οι δημοσιογράφοι και η αντιπολίτευση του Επιμελητηρίου.
Προφανώς ο κ. Σίμωσης εκτίμησε ότι δεν είχαμε τίποτε καλύτερο να κάνουμε σήμερα και έπρεπε να πάμε στο γραφείο του να ακούσουμε την ολιγόλεπτη τοποθέτησή του και να αποχωρήσουμε περιμένοντας να μας ενημερώσει δια δελτίου τύπου.
Εάν έτσι αντιλαμβάνεται την συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων του επιχειρηματικού κόσμου λυπούμαστε αλλά δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε θεατρικού τύπου ανούσιες πολιτικές παραστάσεις.
Θα ήταν χρησιμότερο να μην προσκληθεί κανείς, να συνεδριάσει μόνος του με τους προέδρους των επιμελητηρίων πυρόπληκτων νομών και να μας ανακοινώσει τι συζήτησαν.
Δυστυχώς ο κ. Σίμωσης δεν σεβάστηκε τα μέλη του επιμελητηρίου που ήθελαν να συμμετέχουν στη συζήτηση και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για τα πυρόπληκτα δάνεια.
Ως συνδυασμός θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για την εξεύρεση λύσης στο μείζον αυτό ζήτημα είτε το θέλει ο κ. Σίμωσης είτε όχι.
Απλώς αποδεικνύει στην πράξη πως οι δηλώσεις περί συνεργασίας και καλού κλίματος είναι για το θεαθήναι και για λαϊκή κατανάλωση.
Η αναζήτηση λύσης σε ένα θέμα που ταλανίζει τους επιχειρηματίες της Εύβοιας και σε ένα μεγάλο βαθμό εξαρτά την επιβίωσής τους δεν είναι εργολαβική υπόθεση κανενός ούτε τρόπος εξασφάλισης προσωπικής προβολής.
Αφορά όλους τους οικονομικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς παράγοντες της Εύβοιας και όλες τις παρατάξεις.
Εμείς με όλους τους παραπάνω θα έχουμε αγαστή συνεργασία προς την κατεύθυνση βιώσιμης λύσης για τους επιχειρηματίες και αφήνουμε τον κ. Σίμωση στο μοναχικό δρόμο της αυτοπροβολής και του αυτοθαυμασμού του!"