Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Τι έλεγε ο Κούτας Προεκλογικά και τι λέει τώρα;


Ο Χρήστος Κούτας αρχικά τόνισε, ότι η μεγάλη οικονομική κρίση είναι μπροστά και πως οι πολίτες πρέπει να πάρουν την Ελλάδα στους ώμους τους. «Θα βάλω το μαχαίρι στο κόκαλο» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε «τα 7, 5 εκατομμύρια ευρώ, που διαχειρίστηκαν την τελευταία πενταετία ο κ. Σίμωσης και ο κ. Λιονάκης, που πήγαν, πως χρησιμοποιήθηκαν; Γιατί στην ανάπτυξη δεν είδαμε να πηγαίνει, ότι ένα ευρώ». 

Έκανε λόγο επίσης, βάση του οικονομικού απολογισμού του Επιμελητηρίου, για μαύρη τρύπα, που αγγίζει τις 300.000 ευρώ και για περιττές σπατάλες, όπως χορηγίες σε Συλλόγους. Τόνισε, πως ο κ. Σίμωσης έχει βγάλει για τον εαυτό του 23.000 ευρώ ετησίως μισθών. Κανείς αιρετός στο Επιμελητήριο δεν πρέπει να αμείβεται. Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες του προγράμματός του, όπως ο ίδιος ανέφερε είναι, η ανάπτυξη του τουρισμού, η προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων της Εύβοιας, η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και η δημιουργία συμβουλευτικών επιτροπών, με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό για τις επιχειρήσεις.
Επίσης μίλησε για προβολή της Εύβοιας στο εξωτερικό, για αξιοποίηση προς όφελος του τουρισμού του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου και εξαγωγές παραδοσιακών προϊόντων της Εύβοιας με εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών μάρκετινγκ, ξεκινώντας από την τυποποίηση αυτών και συνεχίζοντας τη διανομή τους και την εξαγωγή τους στο εξωτερικό. Ακόμη τόνισε, πως θα απαιτήσει να γίνει έλεγχος από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και από ορκωτούς ελεγκτές στο Επιμελητήριο. Τέλος αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη του τομέα αγροτικού – εναλλακτικού τουρισμού.

 Αναρτήθηκε από ελεύθερη φωνή πολιτών στις 5 Δεκεμβρίου ως ρεπορτάζ του Ντιμπέϊτ  στην Αιδηψό,μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Σημείωση: Εκεί ο Κ Κούτας μιλούσε για σπατάλη των χρημάτων των μελών του Επιμελητηρίου, για λάθος διαχείριση των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ των προηγούμενων πέντε χρόνων, για μαύρη τρύπα του Επιμελητηρίου ύψους 300 Χιλ ευρώ,για αμοιβές του προέδρου, για επιχορηγήσεις συλλόγων, και κομπορρημονούσε ότι θα βάλει το «μαχαίρι στο κόκαλο» και θα απαιτήσει να γίνει έλεγχος από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και από ορκωτούς λογιστές…
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στην προχθεσινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου είπε πως πρέπει να παραδειγματιστούμε από τους επιμελητηριακούς συμβούλους στο τουριστικό τμήμα (Γούδα-Μάρκου) και να συνεργαστούμε ως επικεφαλής συνδυασμών….

Υ.Γ. Ούτε τα χρυσόψαρα δεν έχουν τόσο μικρή μνήμη!