Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Στη Σκύρο ο Σίμος Κεδίκογλου


Στη Σκύρο βρέθηκε το διάστημα 21 με 22 Απριλίου 2012 ο Σίμος Κεδίκογλου υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας και των καθημερινών επαφών του με τους πολίτες. Στόχος του είναι  να γίνει ουσιαστικός διάλογος για το διακύβευμα και την κρισιμότητα των εκλογών της 6ης Μαΐου, αλλά  και για την ευθύνη που πρέπει να αναλάβουμε όλοι για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. 



Ο Σίμος Κεδίκογλου είχε συναντήσεις  με τον Δήμαρχο Σκύρου κ. Χατζηγιαννάκη Μιλτιάδη και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Αντωνόπουλο Κυριάκο κατά τις οποίες συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη του νησιού, ενώ ενημερώθηκε για την πορεία των έργων επέκτασης του λιμανιού , τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και θα  βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες. 

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη αναβάθμισης του αεροδρομίου   της Σκύρου, το οποίο όπως επισημάνθηκε, είναι το μόνο σε νησί στην Ελλάδα, που δεν αξιοποιείται τουριστικά, καθώς χρησιμοποιείται κυρίως για λόγους ανεφοδιασμού παρά για μεταφορά των επιβατών. 

Η Σκύρος ως περιοχή φυσικού πλούτου και ήπιας τουριστικής ανάπτυξης μπορεί  να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που υπάρχουν και να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών υπό την προϋπόθεση ότι θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την  επίλυση του προβλήματος σχετικά με τα συμπληρωματικά έργα λειτουργίας σφαγείων στη Σκύρο, καθώς η οικονομία της περιοχής βασίζεται κατά κύριο λόγο στην κτηνοτροφία, η οποία πρέπει να αποτελέσει αυτοτελή αλλά και παράπλευρη δραστηριότητα της γεωργίας.

Εξίσου σημαντικό είναι και το έργο της  κατασκευής φράγματος και αγωγού μεταφοράς Φερεκάμπου Σκύρου για το οποίο ενημερώθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου. Ο ίδιος έχει  επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη να προχωρήσει ο προγραμματισμός για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων για την αντιμετώπιση προβλημάτων ύδρευσης και άδρευσης, κάτι που θα επιτευχθεί με την κατασκευή φραγμάτων, τα οποία είναι ο ορισμός της αειφόρου ανάπτυξης.

Παράλληλα, κατά τις επαφές που είχε με κατοίκους και επαγγελματίες της Σκύρου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ των οποίων είναι και το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών και αξιοποίησης της αιολικής ενέργειας.

Ο Σίμος Κεδίκογλου επανέλαβε, ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να συμβάλλει στην υλοποίηση όλων όσων πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ζητώντας παράλληλα από τους συμπατριώτες του να τον εμπιστευθούν και να τον κρίνουν με βάση τη μέχρι σήμερα καθαρή του πορεία.