Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Δικαίωση Κεδίκογλου για ΕΡΤ


Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος της διοίκησης ΕΡΤ ασκήθηκε από την εισαγγελία της Αθήνας μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη.
Αφορούν συμβάσεις ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ που υπέγραψαν οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης για τα δικαιώματα από τη μετάδοση των αγώνων του Champions League.


Αξίζει να θυμίσουμε πως «για τις ανεκδιήγητες διαδικασίες «διαπραγμάτευσης», τις οποίες εφαρμόζει η διοίκηση της ΕΡΤ, κατά παράβαση κάθε έννοιας αντικειμενικής και διαφανούς διαδικασίας, αλλά και του ίδιου του κανονισμού προμηθειών της ΕΡΤ που απαγορεύει τις αντιπροσφορές, οι ευθύνες βαραίνουν και τους νέους αρμόδιους υπουργούς» είχε τονίσει πριν από λίγο καιρό, σε ανακοίνωσή του, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μ.Μ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου.
Είχε ξεκαθαρίσει ότι «για τη ζημιά των 50 εκατομμυρίων Ευρώ από τα δικαιώματα του Champions League και τις διαδικασίες «διαπραγμάτευσης» που συνεχίζονται και σήμερα για τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ, θα αναζητηθούν ευθύνες και οι υπεύθυνοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν.«
Σε ερώτηση του μάλιστα , ο κ. Κεδίκογλου  προς τον Υπουργό Επικρατείας, είχε ρωτήσει εάν αναλαμβάνει ο ίδιος ο κ. Καψής ως αρμόδιος Υπουργός την ευθύνη για την παραμονή της διοίκησης της ΕΡΤ , τις συνέπειες των αποφάσεων και πράξεών  τους.
Ο κ. Καψής είχε σπεύσει τότε να καλύψει τη διοίκηση της ΕΡΤ απαντώντας ότι :  «Η ΕΡΤ την τελευταία διετία μείωσε το ετήσιο κόστος λειτουργίας της κατά 150 εκατομμύρια ευρώ. Δεν γνωρίζω, κατά συνέπεια, σε ποια λεηλασία αναφέρεται ακριβώς ο κ. Κεδίκογλου».
Τι έχει άραγε να πει τώρα ο κ. Καψής;