Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή Σοφίας Μούτσου –σχολιασμός Δελτίου τύπου Καρύστου


Αγαπητέ Ζορό,
Χρόνια πολλά !!! Ευχαριστώ πολύ για το άρθρο σου που με αφορούσε "δύο μέτρα και δύο σταθμά". Με συγκίνησε όπως και την οικογένειά μου. Μια που έκανε τον κόπο κάποιος άνθρωπος να ασχοληθεί μαζί μου και να γράψει μια αληθινή ανθρώπινη κουβέντα οφείλω να πω σχετικά με το δημοσίευμα του Γραφείου Τύπου της Καρύστου κάποια πράγματα ενημερωτικά. Το δελτίο τύπου αναφέρει "ελέγχεται για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και άλλες εγκληματικές πράξεις"


Η αλήθεια είναι :
1. Μέχρι σήμερα επί έναν ολόκληρο χρόνο ο δήμος Καρύστου δεν έχει κάνει καμμιά εσωτερική διαδικασία ελέγχου.
2. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας απάντησε στο λιβελογράφημα του δημάρχου περί δήθεν συγκάλυψης των "σκανδάλων" ότι η υπηρεσία αυτή έχει 2 οικονομικούς επιθεωρητές επιφορτισμένους με πολλές υποθέσεις και προηγούνται οι παλαιότερες και όσες είναι κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. 
Συνεπώς δεν ελέγχομαι από καμμιά υπηρεσία, αλλά μόνο στο μακκιαβελικό μυαλό κάποιων.
Σας γνωρίζω επίσης ότι και εγώ ζήτησα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου διαχειριστικό έλεγχο για την προηγούμενή μου δημοτική αρχή από το 2009 η οποία εκκρεμεί και προηγείται φυσικά. 
Θέλω όμως να ρωτήσω : Πείθεται κανείς για την αντικειμενικότητα του δημάρχου Μανώλη όταν ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο του πρώην δήμου στυρέων με έγγραφό του (που έχω) στις 20/11/2010) δηλαδή 40 μέρες πριν αναλάβει τον δήμο;
 Γιατί δεν το έκανε και για τον Καφηρέα όπου εκεί υπήρχε ήδη ένα πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης που μιλούσε για υπεξαίρεση, αλλά και για τους άλλους δύο δήμους;
Εγκληματικές πράξεις θα είχαν συντελεστεί αν ένα ευρώ από τον δήμο στυρέων κατέληγε στην δική μου τσέπη ή σε δαπάνες που δεν μπορούν να αιτιολογηθούν. Κατά τα άλλα, έχουν υποβληθεί μηνύσεις στους συκοφάντες. 
 Όποιος κερδίζει τις εκλογές δεν έχει το τεκμήριο της νομιμότητας, άλλωστε τα έργα που γίνονται σήμερα χωρίς μελέτες, εγκρίσεις και εκτός τεχνικού προγράμματος αλλά και άλλα πολλά (απευθείας αναθέσεις, καύσιμα κλπ) αποδεικνύουν το αντίθετο. 
Επιπλέον, ας φέρει ο κ. Μανώλης τα εντάλματα του δήμου Μαρμαρίου 2003-2010, να τα σχολιάσουμε εμείς οι υπόλοιποι. 
Το κερασάκι στην τούρτα που διαλύεται στην Κάρυστο είναι η άκομψη και άδικη αποπομπή Τούρλα. 
Μετά την παραίτηση του άλλου αντιδημάρχου κ. Διγαλλέτου πριν 6 μήνες για εσωτερικά θέματα της παράταξης, μια γυναίκα ικανή, μορφωμένη, εκπαιδευτικός (λες και έχουμε πολλά στελέχη) μαθαίνει από την (δυσνόητη και τελικά ατυχή) συνέντευξη του κ. Μανώλη την παραμονή των Χριστουγέννων, με αυτό τον τρόπο ότι δεν πρόσφερε τίποτα και περνάει στα αζήτητα, γιατί, λέει, τον συνέδεσε με την υπόθεση Ξυπόλητου.
 Κανείς δεν έμαθε τέτοιο πράγμα, μάλλον δικαιολογίες είναι αυτές. Η Τούρλα δούλευε πολύ και με υπευθυνότητα. Η οικογενειοκρατία με γιούς, ανηψιό, ξάδελφο δυστυχώς καλά κρατεί.

"Φυσικά είναι αυτονόητο για μένα , και το έχω δηλώσει επανειλημμένως, ότι είμαι στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής για την διευκόλυνση κάθε ελέγχου προς τον πρώην δήμο Στυρέων.
Καλοδεχούμενοι λοιπόν οι έλεγχοι, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες τους κάνουν, αλλά ηθικό και δίκαιο είναι να γίνουν προς όλους τους πρώην δήμους Καρύστου, Μαρμαρίου, Στυρέων και κοιν. Καφηρέα, όπως αποφάσισε το δημοτικό σύμβούλιο Καρύστου".


Καλή συνέχεια !
Ευχαριστώ για την φιλοξενία 

Σοφία Μούτσου