Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

«Έφυγε» η Λουκία Ρικάκη


Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα το πρωί η σκηνοθέτης και παραγωγός Λουκία Ρικάκη μετά από σκληρή μάχη που έδινε τους τελευταίους μήνες με τον καρκίνο.
Η υπερδραστήρια σκηνοθέτης γεννήθηκε το 1961 και ξεκίνησε την σκηνοθετική της πορεία το 1982. Τότε είχε μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα από τις σπουδές της στην Αγγλία.


Σκηνοθέτησε πολλές ταινίες και ντοκιμαντέρ και έλαβε αντίστοιχα αρκετές διακρίσεις. Μεταξύ των έργων της είναι ο "Περίπατος της Σούζυ",  «Το ταξίδι του Διονύσου», «Μαρία Φαραντούρη -Leo Brower», «Ταξίδι στην Αυστραλία», «Κουαρτέτο σε 4 κινήσεις», «Συμφωνία Χαρακτήρων» κ.α
Τον περασμένο Οκτώβρη συμμετείχε στο 5ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας με την μεγάλου μήκους ταινία της «Σχέδιο Σωτήρια» για την οποία έλαβε την ειδική διάκριση της Κριτικής Επιτροπής. Το θέμα του ντοκιμαντέρ ήταν μια εικαστική έκθεση που διοργανώθηκε πριν ένα χρόνο στον χώρο του Νοσοκομείου Σωτηρία.

Αναρτήθηκε από e-gnomi.gr

Υ.Γ. η Λουκία Ρικάκη συμμετείχε κάθε χρόνο στα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας και ήταν μια σκηνοθέτης η οποία αφενός με την συνέπειά της  αφετέρου με την ποιότητα της δουλειάς της συνέβαλε τα μέγιστα στη θεσμοθέτηση της διοργάνωσης στην Εύβοια….της οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!