Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Λίγες διευκρινίσεις….


Δεχόμαστε μηνύματα από φίλους που αναρωτιούνται γιατί ορισμένες φορές δεν ενημερώνεται το μπλοκ καθημερινά και δεν περιλαμβάνει ανακοινώσεις και δελτία τύπου ή ειδήσεις από την τοπική επικαιρότητα, γεγονός που μας αναγκάζει να δώσουμε κάποιες διευκρινήσεις προς άπαντες ενδιαφερόμενους….


Ο « Ζορό της Εύβοιας» δεν είναι ένα ενημερωτικό σαϊτ ή μπλοκ από αυτά που κυκλοφορούν κατά κόρον στο διαδίκτυο…
Δεν «πουλάμε» ενημέρωση ούτε φιλοξενούμε άρθρα σχόλια και ειδήσεις που εύκολα μπορούμε να «ψαρέψουμε» για να μην πούμε υποκλέψουμε από άλλα σαιτ, μπλογκς κλπ….
Ο Ζορό σχολιάζει καλώς ή κακώς κείμενα από τον πολιτικό, κοινωνικό του περίγυρο που αυτός κρίνει ότι πρέπει να σχολιαστούν, φιλοξενεί σχόλια αναγνωστών που κρίνει ότι πρέπει να δημοσιοποιηθούν, του αρέσει να σατιρίζει και ακόμα περισσότερο να φιλοξενεί καλλιτεχνικές   δημιουργίες ή ποιητικές εκφράσεις γνωστών και αγνώστων…
Κατά συνέπεια μην περιμένετε να δείτε κάποιο ρεπορτάζ για κλοπή..τροχαίο…ή άλλο γεγονός που «κυνηγά» ένας δημοσιογράφος…. 
Μη νομίζετε ότι δεν τα μαθαίνουμε όλα…δυστυχώς αυτό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε….
Θα ήταν πολύ εύκολο να κοπιάρουμε και να παρουσιάζουμε πολυβοληδόν κείμενα άλλων ή τοπικές ειδησούλες και σχόλια περί ανέμων και υδάτων του στυλ «τι χρώμα πουκάμισο φορούσε ο τάδε τοπικός παράγοντας στην εξής κοινωνική εκδήλωση», αλλά δεν είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε… 
Αυτό που εμείς κάνουμε είναι να έχουμε στο διαδίκτυο ένα προσωπικό χώρο έκφρασης ,ένα σχολιογραφικό οπισθόφυλλο εφημερίδας, ένα χώρο προσωπικού προβληματισμού και ανάδειξης θεμάτων που μας αρέσουν ή που μας ενοχλούν….
 Υπ’αυτή την έννοια υπάρχουν μέρες που δεν γράφουμε  πολλά επειδή δεν έχουμε κάτι να πούμε… 
Επειδή θεωρούμε ότι πρέπει κάποιος να μιλά μόνο όταν έχει κάτι να πει και πως όταν είναι πεις μια μπούρδα είναι προτιμότερο να σιωπήσεις….
Είμαστε ολίγον φειδωλοί ως προς την ανάρτηση σχολίων τα οποία επί το πλείστον είναι δικά μας και όχι κλεμμένα από αλλού..
 Όχι ότι εμείς δεν γράφουμε και μπούρδες αλλά αποφεύγοντας την κατάχρηση αναρτήσεων έχουμε στατιστικώς μικρότερο μερίδιο στην μπουρδολογία….