Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη
Τα φάρμακα αυτά εφόσον δεν είναι ληγμένα προσφέρονται δωρεάν σε γιατρούς της περιοχής τους, ανάλογα με την ειδικότητά τους, για να τα διαθέσουν δωρεάν σε απόρους ή δίνονται σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)....
Στην περίπτωση που τα φάρμακα είναι ληγμένα δίνονται στην ανακύκλωση των φαρμάκων, καθώς και τα ληγμένα φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και να μην πεταχτούν στην χωματερή.
Οι ανθρωπιστικές αυτές πρωτοβουλίες των ΟΤΑ, η συμμετοχή και η συμπαράσταση των δημοτών και των κατοίκων των δήμων στα προγράμματα συλλογής φαρμάκων για την κάλυψη μεγάλων αναγκών φαρμακευτικής υποστήριξης χιλιάδων οικονομικά αδυνάτων, φαίνεται να έχουν επιτυχία.
Ανάλογες πρωτοβουλίες μπορούν να έχουν και οι δήμοι της βόρειας Εύβοιας, δεδομένης της μεγάλης καλοσύνης και της ανεκτίμητης προσφοράς των Βορειοευβοιωτών για τους συνανθρώπους μας.
Τι πρέπει να κάνουν οι δήμοι ; Για την υλοποίηση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας να συνεργαστούν με γιατρούς της περιοχής τους (ή και με ΜΚΟ). Να τοποθετήσουν -στη συνέχεια- συλλέκτες φαρμάκων σε χώρους των δήμων, όπως στα δημαρχεία, σε ΚΕΠ, κλπ, αλλά και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής ή ακόμη και σε χώρους που θα υποδείξουν εφημέριοι ύστερα από σχετική συνεννόηση με την Μητρόπολη Χαλκίδος ή με τους ίδιους τους ιερείς.
Οι ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, οι ευαισθησίες και η αλληλεγγύη αποδεικνύονται καθημερινά με πολλούς τρόπους. Αξίζει οι δημοτικές αρχές να υλοποιήσουν το πρόγραμμα συγκέντρωσης φαρμάκων.
Πράξεις αγάπης, πράξεις ζωής για άπορους συνανθρώπους μας που χρειάζονται φάρμακα.