Όταν ο καλλιτέχνης θέλει να εκφραστεί βρίσκει διέξοδο ακόμα και σε ένα τοιχο ενός οικοπέδου στην οδό Μαυρομάτη στη Χαλκίδα…Ένας τοίχος είναι πάντα διαθέσιμο σημείο έκφρασης είτε για ένα σύνθημα, είτε για μια ζωγραφική δραστηριότητα (Γκράφιτι)
Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει και γραπτό μήνυμα « η τόλμη, η δικαιοσύνη, η αγάπη, η ελευθερία, είναι κάτι παραπάνω από λέξεις…είναι ΘΕΣΗ ΖΩΗΣ». Σημειώνεται ότι η ανθοδέσμη που κρατάει ο άνθρωπος του πίνακα είναι αληθινή!
Στον ίδιο τοίχο..προφανώς του ιδίου Καλλιτέχνη |
Υ.Γ. ΣYMΦΩNA με το λεξικό Tριανταφυλλίδη, γκράφιτι (grafiti), λέξη άκλιτη = ζωγραφική στους τοίχους. Aνερχόμενο νεανικό κίνημα μέσα στις τελευταίες δύο τρεις δεκαετίες, οι περισσότεροι κοινωνιολόγοι το καταχωρούν στην υποκουλτούρα. Tόσο ως αυθόρμητη εικαστική έκφραση, όσο επίσης και ως μουσική με το χιπ-χοπ μουσικό ιδίωμα, εντάσσεται αυτόματα στο φαινόμενο της σύγχρονης λαϊκής κουλτούρας των μεγάλων πληθυσμιακά αστικών κέντρων. Kινούμενο κάπου στο περιθώριο, χωρίς να υπάρχει ευθεία αναλογία και συγγένεια, χονδρικά πρόκειται για κάτι παραπλήσιο με το ρεμπέτικο ως μουσική έκφραση και τρόπος ζωής στα χρόνια του ελληνικού Mεσοπολέμου. Eάν ως κίνημα του δώσουμε πολιτικό προσανατολισμό, είναι «μηνύματα» και «φωνές» αμιγώς αντισυμβατικής πνοής