Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

έφυγε ένας άνθρωπος του Ραδιοφώνου

Πλήθος κόσμου, ακροατές του Σοκ, του Νταλκά και του ένερτζι, δημοσιογράφοι, ιδιοκτήτες Ραδιοφωνικών Σταθμών από την Αθήνα και τη Χαλκίδα, συγγενείς και φίλοι  συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου τον Κυριάκο Καρτελιά που η καρδιά του τον πρόδωσε το προηγούμενο Βράδυ (Παρασκευή 18 Φλεβάρη) στο όρος Κτυπά όπου είχε ανέβει για να επιλύσει τεχνικό πρόβλημα των ραδιοφωνικών του σταθμών ύστερα από διακοπή ρέυματος της ΔΕΗ.
Ο Κυριάκος ήταν ένας αγωνιστής της ζωής και πετυχημένος επαγγελματίας στο χώρο των Ραδιοφωνικών Σταθμών σε Αθήνα και Χαλκίδα.
Πριν από μια δεκαετία περίπου και ενώ στην Αθήνα έπεσε Λουκέτο σε πολούς Ραδιοφωνικούς σταθμούς εξαιτίας της Κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου (Ελ.Βενιζέλος) ο Κυριάκος Καρτελιάς βρέθηκε αντιμέτωπος με μια νέα πραγματικότητα. Αποφάσισε να κάνει ένα νεο ξεκίνημα στην Εύβοια και μαζί με τους γιούς του Νίκο και Γιώργο ξεκίνησαν το Σοκ Fm που άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο των Ραδιοφωνικών Σταθμών της Χαλκίδας. Πνεύμα ανήσυχο και διορατικό απέκτησε γρήγορα δεύτερο ραδιοφωνικό σταθμό που ονόμασε energy με ξένη Μουσική ενώ πρόσφατα είχε δημιουργήσει τον Dalka έναν αμιγώς λαικό ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος συμπλήρωσε την τριπλέτα
στην Καρτελιάς media group.
O Κυριάκος Καρτελιάς έφυγε από τη ζωή ξαφνικά σε ηλικία 55 χρόνων πριν προλάβει να δεί το πρώτο του εγγονάκι. Έφυγε όμως δίνοντας ακόμα και τη ζωή του γιαυτό που εδώ και πολλά χρόνια λάτρευε. Το Ραδιόφωνο. Έφυγε στην κορφή του όρους Χτυπά όπως πεθαίνουν οι Αετοί.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει...