Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Έχουν τους πέντε…ψάχνουν τους τρεις


"Κλεισμένες" θεωρούνται οι πέντε από τις τρεις θέσεις στα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων της Εύβοιας και αναζητούνται πλέον οι υπόλοιποι τρεις που θα καλύψουν την οκτάδα...Τα σίγουρα ονόματα είναι...




Από την πλευρά του Πασόκ στην Εύβοια θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή των δύο βουλευτών Κατερίνας Περλεπέ και Συμεών Κεδίκογλου ενώ η τρίτη θέση θα δοθεί υποχρεωτικά στο Γιώργο Παπαγεωργίου ως πρώτο επιλαχόντα στις προηγούμενες εκλογές….
Η θέση του Δημήτρη Πιπεριά φαίνεται να χηρεύει και όπως όλα δείχνουν την καταλαμβάνει ο Δικηγόρος και πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Εύβοιας επί δύο θητείες Νίκος Ζέρβας. Η επόμενη θέση ανήκει δικαιωματικά στην Κατερίνα Καλαμακίδη η οποία στην πρώτη της εμφάνιση στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και είχε πάει καλά…. 
Δυσκολία θα αντιμετωπίσει όμως το κυβερνών κόμμα να βρει υποψήφιους οι οποίοι με αξιώσεις θα πλαισιώσουν τους πέντε προαναφερθέντες αφού ο Χρήστος Παγώνης δεν πρόκειται να διεκδικήσει ξανά την είσοδό του στο ψηφοδέλτιο ενώ δεν θα συμμετέχουν στην διαδικασία αυτοπρότασης ή διεκδίκησης τόσο ο Δικηγόρος και πρώην αντινομάρχης Δημήτρης Ανδρέου όσο και  ο συνάδελφός του Ανδρέας Σπανός, καθώς και ο μηχανικός Σταύρος Καμαριώτης….
Προσπάθεια του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Βαγγέλη Αυλωνίτη (τον οποίο έχουν αφήσει ουσιαστικά μόνο του «να βγάλει το φίδι από την τρύπα» είναι η αναζήτηση νέων και άφθαρτων προσώπων από το χώρο της αυτοδιοίκησης …


Στη Νέα Δημοκρατία η κατάσταση είναι περίπου ίδια με λίγο περισσότερο ενδιαφέρον συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο λόγω  δυναμικής που αναπτύσσεται από τη μελλοντική εξουσία. 
Ωστόσο το γενικότερο πολιτικό κλίμα και ο σκληρός ανταγωνισμός από τους υπάρχοντες βουλευτές αποθαρρύνει αρκετούς…
«Καπαρωμένες» είναι επίσης οι δυο θέσεις από τους βουλευτές Σίμο Κεδίκογλου και Κώστα Μαρκόπουλο…
Ενώ η Τρίτη θέση είναι «κλεισμένη» για τον Τάσο Λιάσκο παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν ανοίγει ακόμη τα χαρτιά του και ίσως δεν έχει αποφασίσει εάν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα.. 
Από κει και πέρα εάν το επιθυμεί υποψήφια θα είναι και η κυρία Σίσυ Λαϊου η οποία έχει άριστες σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά (ως γνωστόν τον στήριξε μέχρι διάλυσης της πολιτικής Άνοιξης και δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια αυτομολώντας στη Νέα Δημοκρατία όπως έκαναν άλλοι όταν το καράβι της ΠΟΛΑΝ βούλιαξε).
Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η συμμετοχή της Βασιλικής (Βάσως) Παπά, όχι τόσο για την εκλογική της απόδοση στην σταυροδοσία της πρώτης της εμφάνισης όσο για τη συνεπή παρουσία της στις κοινωνικές εκδηλώσεις του νομού τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.
Επίσης είναι ακόμη άγνωστο τι θα κάνει ο Βασίλης Δεμερτζής πρόεδρος της ΝΟΔΕ που έχει αναπτύξει μια δυναμική αλλά θα σταθμίσει πολύ τα δεδομένα και το χρόνο πραγματοποίησης των εκλογών… 
Το όνομα του Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου θα προκαλούσε έκρηξη χαράς στα κεντρικά του κόμματος και κρίση πανικού σε πολιτικά γραφεία του νομού αλλά ο ίδιος θεωρείται απίθανο να δεχθεί κάτι τέτοιο αφού τα πολιτικά του σχέδια για το μέλλον έχουν στόχο προς άλλη κατεύθυνση…